«

»

Anonim sau ucigaş? Cum e mai bine?

28 Octombrie 2011

logan accident HuiduProprietarul de pensiune Mihai Găinuşă zice, referindu-se la specialistul în alunecări (pe schiuri sau cu Mercedesul) Şerban Huidu: „Sunt mii de perfecţi în lumea asta, din păcate anonimi” (conform Adevărul). Corect, dar dintre miile alea de „perfecţi”,  puţini sunt şi ucigaşi. Poate asta îi şi ajută să rămână anonimi. Şi aici nu mai e „din păcate”, ci chiar din fericire.

Cât priveşte a doua parte a afirmaţiei, poate nu e cel mai potrivit context pentru fudulie.

Hitler e anonim? Nu. Râmaru e anonim? Nu. Şeful banilor grei Bercea e anonim? Am vrea noi, dar nu e. Şi vă mai spun unul mai celebru decât Şerban Huidu: doctor Naum Ciomu, care e chiar personaj de bancuri.

Simpla notorietate nu e virtute în sine. Sigur, ea poate deveni, dar doar atunci când e dublată chiar de acea „perfecţiune” pe care Găinuşă i-o pune, voit, în antiteză. De fapt nici măcar nu e nevoie sa fii impecabil, e suficientă o minima moderaţie şi puţină decenţă în raport cu propriile limite. Din păcate, cumpătarea şi bunul-simţ aparţin mai degrabă anonimilor pe care pare nea Mişu Găinuşă pare că-i dispreţuieşte.

Sursa foto: Adevărul

Tu ce părere ai?