«

»

Revoluţia sacilor poporului

1 Octombrie 2012

Sigla Oltchim Râmnicu Vâlcea logoDan Diaconescu a comandat şapte saci (fără saşi, pentru că nemţii nu sunt cu poporul) pentru a transporta banii de salarii destinaţi angajaţilor Otvchim, cunoscută şi drept Oltchim Râmnicu Vâlcea. Înainte de a-i ridica, investitorul OTV a invitat cameramanii tuturor televiziunilor să surprindă momentul istoric al achiziţiei. După cinci minute chinuite, viitorul preşedinte al României a ieşit din magazin şi a declarat în direct, în reluare şi în exclusivitate pentru ACRU.ro:


Am venit cu mâţa, aşa cum am promis. Însă nu pot plăti aceşti saci pentru că sunt făcuţi din plastic ciocoiesc. Împreună cu partenerii mei externi am comandat şapte saci fără fund, de culoare violet. Duşmanii poporului mi-au pregătit doar nişte pungi mov înşelătoare, apoi mi-au pus muzică şi m-au provocat să dansez. M-au obligat să ascult 16 Giga de melodii. E un abuz inadmisibil, avocaţii mei de la Londra au pregătit 16 de plângeri penale şi şapte comerciale. Vă reamintesc faptul că numai eu am comandat saci româneşti, pe care vreau să-i achit la suprapreţ, însă Ponta şi Băsescu nu vor să-mi ia banii!

Trebuie să mai ştiţi că sunt singurul client care n-a dat şpagă atunci când şi-a cumpărat sacoşe, motiv pentru care vânzătorii au devenit ostili şi mă şantajează. Îmi cer să plătesc înainte de termenul stipulat în blocnotesul de sarcini, 14 februarie 2013. Acolo lucrurile erau clare: sarcinile durează nouă luni. Cum să mi se ceară banii atât de repede, fără negociere? Nu uitaţi că polonezii, nemţii de la PCC, austriecii de la OMV sau americanii de pe Facebook primesc saci cu dedicaţie, de o mie de ori mai ieftini. Toţi sunt produşi din sudoarea poporului român. Crin Antonescu schimbă în fiecare zi sacul de dormit şi nu-l mai întreabă nimeni nimic.

Rudele, vecinii şi prietenii dumneavoastră nu trebuie să uite că Dan Diaconescu nu vrea sacii pentru sine, ci pentru a plăti muncitorii de la Oltchim, urmând a împărţi fiecare petic poporului român, care timp de 23 de ani a fost minţit şi sărăcit. Eu voi păstra un sac simbolic pe care să mi-l pun în cap atunci când navighez cu iahtul. Dar vă rog, întrebaţi-i pe ciocoi unde sunt sacii pe care ni i-a lăsat Ceaşescu moştenire! Ce s-a ales de industria românească producătoare de raniţe? Domnilor ciocoi, ne scuzaţi că vrem şapte saci violet. Să ştiţi că nu ne vom opri aici, urmează să cumpărăm şi rucsacuri, valize, genţi, paporniţe. Tot ce vând ciocoii, noi vom cumpăra pentru popor. Întreaga planetă este interesată de recipiente româneşti, iar noi le vom salva din labele exploatatorilor. Revoluţia sacilor Oltchim va fi începutul unei noi ere în istoria poporului român. Împreună vom izbândi în această luptă inegală, dar dreaptă. Noi n-am minţit pe nimeni, n-am furat pe nimeni.

Toată lumea a văzut că eu şi partenerii mei anonimi şi virtuali de pe toate continentele suntem ultima speranţă. Numai mâţa Poporului Dan Diaconescu e blândă, cuminte, de bună credinţă şi merită să fie prinsă într-un sac pe care ciocoii să nu-l fi închis, cum au procedat cu combinatul Oltchim. Florin Condurăţeanu a pupat-o pe suflet, iar Sorin Ovidiu Bălan are grijă să nu fure parizerul popular.  Pe 9 decembrie, votaţi PP-DD, pentru că USL şi PDL sunt aceeaşi mizerie!”

Serios vorbind, plata în numerar efectuată către demnitari ai statului român se numeşte corupţie. Singurul scenariu în care te-ai duce la un minister sau la o fabrică cu bani gheaţă e cel în care intenţionezi să dai mită. Or Diaconescu vrea doar circ mediatic, nu să dea şpagă.

Apartamentul OTV – laborator de idei

Textul de mai sus respectă structura şablonului mesajului politic al PP-DD, aplicând clişeele notorii asupra unei situaţii oarecare. Putem înlocui cuvântul “saci” cu termenul “acţiuni”, iar Oltchim cu Tarom sau CFR. Logica discursivă va fi identică, ceea ce demonstrează flerul politic al fostului ziarist Dan Diaconescu. OTV-istul a preluat o serie de idei care se pot plia peste aproape orice stare de fapt, răspunzând unui sistem de gândire cu largă reprezentare în rândul românilor. Ani buni, studioul OTV a fost cadrul unei uriaşe cercetări sociale, ale cărei concluzii sunt acum exploatate pe deplin.

1
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
2 Octombrie 2012 @ 20:30

eu totusi stau sa ma intreb cine … deci CINE il crede pe DD? totusi nu am intilnit nici un astfel de om, sa-l vad eu cu ochii mei!

2
+1 Vote -1 Vote +1Acru
2 Octombrie 2012 @ 22:29

Doar n-or fi toţi roboţi de spam!

3
+2 Vote -1 Vote +1D-Petre
3 Octombrie 2012 @ 15:49

Din pacate sunt multi disperati care se straduiesc sa-l creada … pentru ca nu prea mai au alta speranta.

4
Vote -1 Vote +1Oncescu Enache
5 Octombrie 2012 @ 11:03

Eu cred în Dan Diaconescu pentru că ceilalţi politicieni mi-au trădat aşteptările. Pentru ce a fost împuşcat Ceauşescu şi toţi ceilalţi ? Să fim lada de gunoi şi slugile Europei ? Ce s-a făcut cu cei peste 100 de miliarde de euro împrumutaţi ? De ce nu mai avem industrie şi agricultură în ţară ? …
Să-mi răspundă convingător cineva la aceste întrebări, dar până atunci pentru mine Dan Diaconescu, este un erou naţional şi cred că este păcat că nu avem mai mulţi ca el.

5
+2 Vote -1 Vote +1Sandra
6 Octombrie 2012 @ 9:22

Si eu cred in Dan Diaconescu. E un geniu al marketingului politic, un erou al relatiilor publice. A reusit sa determine o tara intreaga sa-i asculte cu gura cascata aberatiile vreme de o saptamana. S-a dat in spectacol pe toate posturile de televiziune fara ca nimeni sa-i stavileasca sau sa-i modereze discursul. Si-a facut campanie electorala gratis la ore de maxima audienta si s-a luat in gura de la egal la egal cu toti mai marii tarii.
Intr-adevar, e pacat ca nu exista mai multi ca el, caci daca ar exita ei i-ar intui strategiile si l-ar impiedica sa le aplice. Dar, pentru ca DD un erou national singuratic, cetateni stimabili ca domnul Oncescu Enache ii pun in carca toate sperantele, visele si asteptarile lor. Si nici macar nu reusesc s-o faca intr-o limba romana coerenta. In ochii mei DD ar deveni cu atat mai eroic daca ar reusi sa-si invete electoratul ca nu se pun trei puncte dupa semnul intrebarii si nici nu se tranteste cate o virgula intre subiect si predicat. Hai poporul!

Tu ce părere ai?