Generos şi amabil cum îl ştim, Crin Antonescu a distribuit simpatizanţilor calendare ilustrate cu autograf. Astăzi, 15 martie 2013, întreaga lume sărbătoreşte Ziua Internaţională a Somnului. Susţinători din toate aşternuturile globului s-au trezit să-i adreseze preşedintelui PNL tradiţionala urare “La Mulţi Nani!”. N-a mai contat culoarea politică pernei, toţi cei prezenţi fiind cuceriţi de personalitatea hipnotică a urmaşului Zeului Somnului din mitologia greacă.
Sloganul manifestărilor aniversare
Sub sloganul “Cine doarme bine îmbătrâneşte senator“, inspirat din realitate, liberalii au celebrat revizuirea Constituţiei, atrăgând atenţia asupra pericolelor pe care dezbaterile în contradictoriu le presupun. La ceas deşteptător aniversar, politicienii români au cerut ca ziua mondială a somnului să nu mai fie serbată în a treia zi de vineri a lunii martie, ci lunea, în prima zi a sesiunii parlamentare. Ei şi-au argumentat propunerea arătând că dormitul în plenul camerelor reunite contribuie la odihna întregului popor. Prin reprezentanţi.
Guvernul combate tulburările de somn
Prezent la eveniment, premierul Victor Ponta a subliniat importanţa pe care combaterea tulburărilor de somn a căpătat-o în guvernarea USL. Pentru a demonstra implicarea profundă a autorităţilor centrale în lupta cu afecţiunile somnului, Ponta a oferit celor prezenţi câte un pahar din băutura maturităţii politice, Prigat de căpşuni şi banane. Cum licoarea nu a avut efectul scontat şi nimeni n-a adormit, primul-ministru a fost obligat să folosească un somnifer mai puternic: propriul discurs. Iată efectul imediat:
Statisticile au arătat că numărul românilor care suferă de afecţiuni ale somnului s-a înjumătăţit în momentul în care Victor Ponta a luat cuvântul.
Acu’, s-avem pardon, la ce toarce vorbitorul, si eu as atipi. E reactia fireasca. Mi-aduce aminte de orele de “informare politica” din liceu (unu’ citea cu voce tare, absolut toti ceilalti faceau altceva si se instaura de fiecare data stupoarea generala cand desemnatul oficial termina litania – drept care ni se dadea drumul acasa).
Si, bre, oameni buni, cand va mai duceti ciopor la intruniri esentiale USL, nu va mai lasati telefoanele deschise, sa sune asa… tam-nisam, sa deranjeze.