«

»

Metoda calendarului cu poliţişti

23 Decembrie 2011

Poliţiştii de la Brigada Rutieră Bucureşti insistă să fie subiect de bancuri. Şi cum Poliţia Rutieră e în pas cu vremurile, şi-a făcut site, ca să ne servească poantele online.

poliţist miting trombon IQDragi apostoli ai traficului disciplinat, astăzi vom învăţa despre calendar. Anul are 12 luni, adică de două ori punctele de penalizare pe care le merită un conducător auto care întoarce peste linia continuă.

A zecea lună din calendar e Brumărel. În această perioadă cad frunzele din copaci, iar agricultorii fac însămânţările de toamnă. Brumărel se mai numeşte şi octombrie şi e scrisă în calendar fie cu X, ori cu nota pe care tocilarii împuţiţi o luau la şcoală, adică 10. Tehnică de memorare: nota pe care eu, poliţistul rutier, n-am avut-o niciodată = Octombrie în calendar.

A unsprezecea lună din calendar şi penultima din an este Brumar. Ştiu, seamănă, iar ca să o deosebim o vom numi noiembrie. În calendar vom trece XI (nume de chinez) sau 11. Adică nota tocilarilor adunată cu nota poliţistului rutier la Bacalaureat.

Temă pentru acasă: rescrieţi textul de mai jos aplicând ce am învăţat azi şi urcaţi rodul efortului pe site-ul brigadarutiera.ro, înlocuind articolul actual.

calendar poliţia rutieră bucureşti

Cum aplică un poliţist rutier metoda calendarului

Tu ce părere ai?