«

»

Riscurile sexului sportiv

9 Noiembrie 2011

oana racovita eleva jean monnet

Oana Racoviţă

De ce va face puşcărie Dan Octavian Vişan, profesorul de educaţie fizică şi sport de la liceu Jean Monnet acuzat de viol? Poate pentru că tatăl elevei care acuză, Oana Racoviţă, s-ar numi Costel Racoviţă?

Tata are boaşe

Constantin Racoviţă e finanţatorul Manoil Mall din Galaţi, proiect în care a investit în 2006 alături de fratele său, Manoilă Racoviţă, între 3 şi 4 milioane de euro. Lansată în trombă la vremea respectivă, afacerea coaptă de Costel Racoviţă în fostul sediu al Casei de Cultură a Tineretului din Galaţi n-a avut mare succes, la doar doi ani după inaugurare clădirea respectivă, cunoscută localnicilor drept Casa Roşie, fiind deja aproape pustie.

Mallul familiei Racoviţă avea, la deschidere, 5500 de metri pătraţi desfăşuraţi pe patru nivele, scări rulante şi pereţi din sticlă. Tot atunci, Constantin Racoviţă spunea că are de gând să mai investească într-o parcare supraetajată şi un cinematograf în proiectul din Bulevardul Siderurgiştilor.

Manoil Mall Constantin Manoila Racovita

Macheta afacerii Racoviţă

Însă SC EMILMALL SRL Galaţi, firmă înfiinţată în iunie2004, a intrat voluntar în insolvenţă patru ani mai târziu.

Înainte de a deveni patron de centru comercial, tăticul Racoviţă a fost administratorul Casei de Cultură. Adică a lucrat pentru stat fix în locul unde avea să-şi deschidă afacerea. Sună cunoscut?

Se pare că afaceristul gălăţean ar fi administrat şi discoteca Nuits Blanches, prin firma Constantin SRL, sediul acesteia fiind, aţi ghicit, concesionat de stat. Gurile foarte rele spun că un patron al unui club de noapte nu poate fi străin de activităţile specifice unui astfel de local, mai ales într-un oraş precum Galaţiul. Cei care au petrecut măcar o noapte în oraşul siderurgiştilor despre ce e vorba.

N-a ştiut cine e fata lui tata

Dacă Oana Racoviţă nu ar fi fost fiica lui Costel Racoviţă, atunci probabil n-ar mai fi fost reprezentată în procesul de viol intentat lui Dan Octavian Vişan de avocatul Cristian Sârbu, supranumit “avocatul invincibil”. Acesta a început deja bătălia mediatică mizând pe notorietate. Prima mişcare a fost scoaterea în prim plan a lui Serghei Mizil, expert în dat cu părerea.

Avocatul Oanei Racoviţă, Cristian Sârbu

Cristian Sârbu e un tip popular

Înainte de a pleda pentru cauza minorei Oana Racoviţă, Sârbu i-a avut drept clienţi pe Bogdan Lobonţ, Adrian Iovan, Adrian Mutu, Andrei Mărgăritescu, Ludovic Orban, Claudiu Niculescu, Cristian Sabbagh, Giovanni Becali şi Sorin Oprescu.

Doar enumerarea acestor nume i-ar fi potolit instantaneu erecţia profesorului de sport în noaptea bahică. Din păcate pentru el, n-a ştiut cine e fata lui tata. A aflat ulterior, drept pentru care s-a grăbit să-şi dea demisia deşi încă nu i-o ceruse nimeni şi legal vorbind, e nevinovat. S-a şi repezit să admită actul sexual. Probabil a calculat că un an puşcărie e preferabil unei întâlniri frontale cu oamenii de afaceri gălăţeni, care să-i explice metoda ManoIl. Calcul corect, de data asta.

Profu’ de sport Vişan e reprezentat la proces de (încă) anonima avocată Izabela Corina Bălan.

Dacă ai citit revista Cancan de azi sau ai fost măcar o dată în viaţă la Galaţi, îţi poţi imagina cum arată Racoviţă tata. Tu ce ai alege, o perioadă la răcoare sau o întrevedere cu tatăl Oanei, în care să-i explici partea cu analul din scena presupusului viol?

Sursa foto3: DolceSport

1
-10 Vote -1 Vote +1Morioka
9 Noiembrie 2011 @ 9:07

Nu conteaza pe cine a violat sau cu cine s-a culcat profesorul, important e ca nu trebuia sa faca sex cu o minora. Poate asa va primi o lectie din care sa invete si altii!!!

2
+15 Vote -1 Vote +1SdB
9 Noiembrie 2011 @ 17:24

Faptul că doar minorii au voie să facă sex cu minorii mi se pare un fel de discriminare :)

3
+14 Vote -1 Vote +1fdv
9 Noiembrie 2011 @ 20:07

racovita nu e om de afaceri este un interlop, iar afacerea cu mall-ul a fost o spalare de bani. iar fata lui tata nu e chiar “fata”, e cam “trecuta prin viata”….

4
+10 Vote -1 Vote +1Acru
9 Noiembrie 2011 @ 20:18

@fdv, mulţumesc pentru opine. În România, cele două noţiuni (om de afaceri şi interlop) se suprapun uneori. Eu am ales să folosesc versiunea etică, ceea ce nu inseamnă ca tu n-ai dreptate :)

Ştiu bilanţul SC EMILMALL SRL Galaţi aproape pe dinafară, dar n-am vrut să-mi plictisesc cititorii cu cifrărarie. Pe scurt, sunt elemente care confirmă ce spui tu, dar dacă Management Reorganizare Lichidare S.P.R.L. le-a dat undă verde…

5
+6 Vote -1 Vote +1Acru
9 Noiembrie 2011 @ 22:19

@SdB, discriminare pozitivă?

Tu ce părere ai?