«

»

1 Euro = 5 lei?

2 August 2012

Peste un miliard de euro a cheltuit Banca Naţională a României în ultima lună în tentativa de a stabiliza cursul de schimb subminat de iresponsabilitatea politică. În ciuda acestui efort, leul a bătut toate recordurile negative din istorie. Între timp, România a organizat un referendum în baza unor liste electorale despre care înşişi organizatorii spun că sunt false! Curtea Constituţionala a decis azi că merităm încă o lună şi zece zile de haos politic, economic şi administrativ, amânând o decizie simplă cel puţin până pe 12 septembrie.

De ce era decizia simplă? Pentru că sunt există două scenarii logice:

  1. Listele electorale folosite sunt corecte. Înseamnă că nu s-a întrunit cvorumul de prezenţă necesar validării(50% plus 1 cetăţean), deci referendumul nu produce efecte;
  2. Listele electorale sunt eronate. Înseamnă că întreg demersul e viciat, pentru că a utilizat date greşite. Premisa fiind falsă, concluzia nu poate fi decât lovită de nulitate.

Acum doi ani, decizia CCR forţa majorarea TVA de la 19% la 24%, trimiţând România în recesiune. Judecătorii Curţii acţionează şi azi cu serenitate imperială, specifică breslei. Ei joacă în cu totul alt film decât acela al României reale, chestiune care e normală, dată fiind natura funcţiei. Nu magistraţilor le revine responsabilitatea guvernării, ci politicienilor. Drept pentru care, completul de nouă pleacă în vacanţă până în septembrie.

Avem cel mai slab an agricol din ultimul sfert de secol, din cauza secetei. Finanţele sunt administrate de Florin Inflaţie Georgescu, iar la guvernare sunt aşii pomenilor electorale. Economia mondială gâfâie, iar Uniunea Europeană şi organismele financiare comunitare salvează în fiecare săptămână câte un stat de la faliment. Iar noi aşteptăm decizia curţii, într-o zi, când o fi să fie. Până atunci, un cântec vesel cântăm şi numărăm până ne iese.

Efectul USL curs valutar

Ce urmează? Cursul euro-leu.


Dă-le românilor mecanisme democratice şi le vor folosi pentru a se sinucide. Vă amintiţi, cu siguranţă, celebrul slogan “să trăiţi bine”.  E întocmai ceea ce ne asigurăm, prin toate mijloacele, că nu se va întâmpla.

1
+4 Vote -1 Vote +1dojo
2 August 2012 @ 22:05

Cred sincer ca nu aveam nevoie de tot circul asta. Si ca, niste oameni carora cica le pasa de tara pe care o conduc, ar fi putut sa ajunga la niste decizii PENTRU TARA. Dar asta dovedeste inca o data ca nimanui nu-i pasa de prostime, ei au alte planuri si alte vise. Trist este ca totul va fi din nou platit de populatie si resimtit mai rau de cei care oricum abia se mai descurca. In momentul in care moneda ti se devalorizeaza atat de abrupt (si toate minunile ce vin din asta), cei care si asa o ducea greu, vor avea chiar si mai multe ‘placeri’. Trist.

2
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
2 August 2012 @ 22:32

acum sincer sa fiu, consecintele nu sunt roz, dar ma depaseste sa spun daca o fi corecta sau nu aceasta decizie …

3
+1 Vote -1 Vote +1Acru
2 August 2012 @ 23:12

@dojo, paradoxul cinic e că o parte din devalorizare (până în jurul valorii de 4,7) e chiar necesară actualei puteri. Iată de ce.

4
+3 Vote -1 Vote +1Izabela Ciocoi
7 August 2012 @ 10:54

Felicitari, ati fost mai rapizi cu 5 zile decat analistii ING! Azi a aparut un articol in care scrie ce ziceati voi aici. Imi permit sa copiez concluziile:

ING: Nu este exclus un euro de 5 lei pentru sfârşitul anului (7 august)
Analiştii ING Bank şi-au modificat în sens negativ estimările privind evoluţia leului, anticipând un curs de 4,85 lei pe euro pentru sfârşitul acestui an, şi nu exclud atingerea temporară a pragului de 5 lei pe euro, pe fondul tensiunilor politice.
O serie continuă să scandaluri politice sugerează că regulile din România sunt fluide şi că agendele politice nu ţin cont de cele economice.

Tu ce părere ai?