«

»

De ce ai trimite un SMS copiat?

14 Aprilie 2012

SMS-uri şablon de Paşte, copiate de pe Internet. Există ceva mai ipocrit, conformist şi superficial de atât? Dacă oricum n-ai nimic personal să-i urezi destinatarului şi nici nu merită să-l suni, dă-i un beep! Care e diferenţa între un apel pierdut şi un clişeu copiat, multiplicat cu numărul indivizilor din agenda telefonului?

bursa de idei buneDe fapt, de ce ai vrea să-i urezi “Paşte Fericit” unei om pentru care n-ai două minute libere necesare personalizării unui mesaj de maxim 160 de caractere? Iar dacă respectivul contează prea puţin pentru tine încât să născoceşti ceva din mintea sau sufletul tău, dar nici nu-l poţi “sări” din listă din motive sociale, de ce nu-i trimiţi doar “Hristos a Înviat”?! Va crede că e prea scurtă urarea, că nu-l preţuieşti, iubeşti, respecţi suficient pentru că nu ţi-ai făcut norma de cuvinte şi n-ai început SMS-ul cu “Fie ca…”?!

Instrucţiuni de folosire a clişeelor

Să luam unul dintre şabloane:

“Cu lumânări aprinse şi sufletul curat, să spunem, împreună, Hristos a Înviat!”

Uluitor de complex! Are cineva nevoie de un ghid pentru a tasta aşa ceva? Răspuns trist: DA! Iată dovada. Dacă atâtea site-uri comerciale au inclus respectivul mesaj în paginile lor, înseamnă că vizitatorii asta caută. Chiar există oameni care au nevoie să copieze textul de mai sus pentru a-l trimite apoi drept urare de Paşte! Şi nu sunt puţini, din păcate.

Dacă ar exista o “Enciclopedie a clişeelor”, secţiunea Convenienţă goală de conţinut şi semnficaţie ar trebui să înceapă cu urările tipizate “din suflet” trimise “celor dragi” la sărbători magice oculte.

1
+4 Vote -1 Vote +1alexa
15 Aprilie 2012 @ 14:35

true, true, anul trecut am primit acelasi mesaj cu calul pe campul de canabis DE PATRU ORI de la persoane diferite!!

2
+1 Vote -1 Vote +1Oliver
17 Aprilie 2012 @ 3:17

Eu am trimis un singur SMS si a fost personalizat. Mi-se pare o prostie sa trimiti un singur sms la o lista de persoane, dar atata timp cat ai semnatura automata la e-mail (Mii de multumiri, Al vostru Gica) poate ca ar trebui acceptat si acest fenomen. Cel putin stii ca te mai are omul in agenda :)

Tu ce părere ai?