«

»

I se citeşte nebunia în ochi

28 Aprilie 2013

Adrian Năstase nu crede în horoscop. La mai bine de o lună de la încheierea sejurului la baza de tratament preferenţial Jilava, întâiul martir al bomborului a vărsat lacrimi într-o singură odă emisiune televizată, contrazicând astfel predicţiile Bomboscopului. Peste o treime dintre cititori (35,96%) anticipaseră că Năstase va schimba Internetul de mare viteză de la Jilava pe lumina reflectoarelor. Iată rezultatele complete ale sondajului organizat de ACRU.ro în perioada ianuarie-aprilie 2013:

nastase dupa puscarie

Ce face Adrian Năstase?

sondaj acruObservăm că doar 7,87% dintre respondenţi l-au bănuit pe “cel ce numără ouă” de capacitatea de a fi discret, iar numărul optimiştilor care cred în perseverenţa e şi mai mic: doar 4%. Interesant e că doar 5,62% dintre cititori cred că Năstase ar putea învăţa, împreună cu Traian Băsescu, să tragă mai eficient, semn că românii nu agreează rezolvările tranşante. O pătrime (24,72%) dintre participanţii la Bomboscopul anului sunt preocupaţi de latura dosnică a experienţei post-încarcerare, în vreme ce 14,61% cred că reperul moral al PSD şi-ar putea găsi o slujbă în guvernul condus de fostul său doctorand, Victor Ponta. Oficial, Năstase nu poate ocupa o funcţie publică, însă legea n-a fost nicicând un obstacol insurmontabil în calea marilor figuri politice româneşti post-decembriste.  În fine, 6,74% dintre cititori cred în spiritul antreprenorial al fostului prim-ministru, care şi-ar putea mări averea colosală vânzând fulare antiglonţ cu autograf.

De ce evită Năstase expunerea mediatică?

După simulacrul cu împuşcături din strada Zambaccian, întrebarea legitimă a fost: cine e Adrian Năstase, de fapt?Un dezechilibrat psihic sau un farsor? E dement sau păcălici? Fără să vrea, fostul premier a răspuns. Imaginea de mai jos e surprinsă la congresul PSD din 19 aprilie 2013. Observaţi-i mina şi privirea în fotografia de mai jos.

adrian nastase congres PSD

I-aţi da o armă pe mână?

Năstase a făcut un pas în spate pentru că e teribil de speriat. Frica patologică, alăturată frustrării vindicative formează o combinaţie periculoasă, incompatibilă cu expunerea mediatică frecventă. Adrian Năstase apare rar pentru că îşi stăpâneşte nebunia din ce în ce mai greu.

Tu ce părere ai?