«

»

Ce mai cumpără poporul OTV

7 Septembrie 2012

Oltchim PP-DD OTV popor

Combinatul poporului

Sătul să chelălăie a pagubă suduind ciocoii imperialişti şi căutând-o pe Elodia în tomberonul lui Tolea Ciumac, poporul OTV trece la acţiune. Mânaţi de omul – partid Dan Diaconescu, cei 10% dintre români care au votat PP-DD vor să cumpere Oltchim Râmnicu Vâlcea! Da, aţi citit bine. Domnu’ Dan cochetează cu prima idee de sorginte liberală de când şi-a transformat televiziunea în tribună politică.

Şi pentru că poporul are alegeri inexplicabile, ţinta puseului constructiv al “oteviştilor” e tocmai Oltchim, un mastodont industrial arhaic cu datorii de 2,3 miliarde de lei, care produce anual pagube de peste un miliard. Însă, găurile negre (fie ele şi economice) exercită o atracţie fatală.

De cum s-a copt ideea ca poporul violet să-şi bage banii în ruginitura ceauşistă din Rm-Vâlcea, Dan Diaconescu s-a trezit un Ioan Stoica al anilor 2000. Asemeni întemeietorului Caritas, Diaconescu trebuie să fi rămas uluit văzând cum se bat oamenii să-i dea bani, doar în baza unor promisiuni fantasmagorice antreprenoriale.

Oltchim privatizare PPDD Diaconescu

E bine că DD vrea să cumpere Oltchim-ul pentru popor?

Să cumpere tătucul cu banii mei

Trecând dincolo de amuzamentul firesc pe care grafia mesajelor din fotografia de mai sus îl provocă, rămâne uluitoare reacţia de fond. Mii de români sunt entuziasmaţi la ideea de a-i oferi bani lui Dan Diaconescu “ca să cumpere acţiuni Oltchim”, dar nimeni nu vrea să cumpere titluri Oltchim pentru sine! De ce ai prefera să depui (să zicem) 10 euro în contul PD-DD în loc să cumperi direct 60 de acţiuni Oltchim?! Uite aici, azi costă 0,73 de lei. Dacă ţi se pare că-i o companie interesantă şi vrei să investeşti în ea, poţi achiziţiona în mod foarte simplu o bucăţică din ea. Apoi, dacă ai senzaţia că Dan Diaconescu e directorul ideal, îl poţi propune drept administrator. Cu tot cu Şeful Păpădiilor şi Sorin Ovidiu Bălan.

Cum poţi cumpăra acţiuni la Oltchim Rm-Vâlcea? Foarte uşor, completezi vreo patru formulare, virezi banii, lansezi un ordin de cumpărare şi gata, eşti acţionar. N-ai nevoie să faci cerere la partid pentru asta.

Deşi poporul OTV nu poate fi bănuit de inteligenţă financiară, era rezonabil ca măcar unul dintre privitori să observe că Oltchim e o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), aşadar deschisă oricărui investitor, nu doar ciocoilor capitalişti care-şi prepară Sangria cu sângele poporului exploatat. Nu s-a întâmplat, toată lumea voia să-l sponsorizeze pe DD ca să-l trimită la cumpărături de acţiuni.

După 22 de ani de libertate, prea mulţi români simt nevoia unui tătuc protector care să decidă şi să acţioneze în numele lor, cu averea lor. Şi nu e vorba doar despre cei 10% cu afinităţi “diaconistice”. Majoritatea ar vrea “să vină dom’le cineva să facă ceva, să ne pună la treabă”. Chiar şi o idee în esenţă bună (finanţarea unei întreprinderi locale de către populaţie) e pervertită, devenind o mixtură ridicolă de populism, ipocrizie şi senzaţionalism. După care ne mirăm, indignaţi, că românul trăieşte de pe-o zi pe alta.

1
-4 Vote -1 Vote +1maharu
8 Septembrie 2012 @ 11:28

bai cretine idiot, dar statul care este el de ce va sa zica nu vinde tot pe bursa ?

de ce eu sa cumpar pe bursa la pretul corect si statul sa vanda la mica intelegere unor nemti care sa taie si sa distruga combinatul ??

n-aveti minte nici cat o gaina chioara, tu nu pricepi ca nemtii au luat 1% di apoi prin micsorarea participatie statului au ajuns la 12% fara sa dea un ban ? si o sa continue pe aceeasi formul, cu mita si subevaluare sa ia tot si sa prapadeasca concurenta… iar tu [CENZURAT] o sa ramai locuitor al coloniei [CENZURAT] si o sa-ti rozi unghile ca n-ai minte nici cat o bibilica.

2
+3 Vote -1 Vote +1Acru
8 Septembrie 2012 @ 11:30

Preţul corect? PCC a cumpărat de la bursă şi cu 2,27 lei/acţiune şi chiar mai scump. Ete, scrie aici. Acum, preţul e 0,73. Or fi cumpărat ieftin nemţii?

PCC şi afiliaţii au luat 31,3%, nu 1%. Şi au plătit cu mult mai mult decât ai plăti tu azi, dacă i-ai cumpăra acţiuni lui Dan Diaconescu.

3
-2 Vote -1 Vote +1razasul
8 Septembrie 2012 @ 11:32

voi vreti ca creada lumea ca spuneti adevarul sau … baliverne, pai, tot prostul stie ca, banii investiti in orice economie dar, “guvernati” pentru interese … sa le spunem marunte, intra in buzunarul “smecherului”, se pare ca, oltchim supravetuieste tocmai pentru a atrage “fraieri”, poate nu o fi dd persoana indicata dar nici cei de acum … nu sunt !, dupa cum este adevarat ca trebuie sa fii prost sa nu stii ca … poti cumpara actiuni de pe piata libera a “bvb” dar … nu stii “unde pleca banii ” !, dupa mersul actual … in buzunarele incapatoare ale smecherilor, deci, nu forma investirii ci … managementul !, nu mintiti cu imperialistii si comunistii ca nu tine, la fel cum tot prostul a vazut ca ruginiturile comuniste cum le spuneti voi, falimentare la stat, au devenit brusc extrem de profitabile la smecherii “straini” … in paguba amara a romanilor condusi de o sleahta de “cheflii tradatori si aroganti”.

4
-3 Vote -1 Vote +1gheo
8 Septembrie 2012 @ 11:46

adevarul !, tot, tot prostul trebuie sa stie ca, intre un milion de investitori individuali, rispiti, fara o intentie sau conducere centralizata sunt aproape egali cu “0″ in comparatie un investitor care cumpara un procent substantial si care pleaca de la ideea de a “investi si profita de investie” si care datorita procentului din spatele sau, are un cuvant “greu de spus”, ei dar, poate asta nu convine deloc si mai ales … sa fie si roman, cand vreti sa spuneti ceva, lasati naibi brasoavele care ne caracterizeaza drept niste natari, si ca, industria romaneasca trebuie sa functioneze doar “cumparata de straini” !!!, se vede ca sunteti “platiti” sa spuneti ca investitia romaneasca este fara sansa, vanduti de platiti ce sunteti asta transpira dincolo de dd … care …, … hai … pa cu asemenea idei !.

5
-2 Vote -1 Vote +1e clar ca cine a scris articolul este uselist sau pedelist sau pesedist sau udemerist
8 Septembrie 2012 @ 13:25

e clar ca mananci de la partide taica…. cred ca daca ai fi fata in fata cu mine la o conferinta te-as pune cu tot cu facultatea ta de 2 bani in incurcatura!mars la pupincuristii tai de partide gen usl udmr pdl….din cazua prostiei tale jurnalist prost ce esti suntem unde suntem ,dar tu cand imi vezi msj ai sa spui ce prost e si asta dar in realitate te intrebi daca nu cumva respiri aerul degeaba!

6
-3 Vote -1 Vote +1haaa
8 Septembrie 2012 @ 14:35

Va roade invidia…mai,,ACRU.RO,,sau cum ti-o mai zice.Da…cine esti tu sa-mi spui mie,ce sa fac cu banii mei?Din cauza tradatorilor de neam si tara,ca voi, s-a dus Romania de rapa.In viata ta,ai facut ceva,te cunoaste cineva?…PAUZA.Esti mandru,ca Romania se afla pe penultimul loc in lume?ia gandeste-te!

7
+4 Vote -1 Vote +1Acru
8 Septembrie 2012 @ 15:37

@razasul(3)

la fel cum tot prostul a vazut ca ruginiturile comuniste cum le spuneti voi, falimentare la stat, au devenit brusc extrem de profitabile la smecherii “straini”

Aşa e, statul român e cel mai prost administrator. Am scris despre managementul statului român. Doar că afacerile n-au devenit brusc profitabile, ci în urma unor restructurări (a se citi şi disponibilizări de tăietori de frunze la câini, ciorditori şi căpuşe) “dureroase social”.

@gheo(4)

un milion de investitori individuali, rispiti, fara o intentie sau conducere centralizata sunt aproape egali cu “0″

Păi cum fără intenţie? Intenţia e acţiunea concertată cu PP-DD! Dacă tu ai 1000 de acţiuni Oltchim şi mai sunt încă un milion ca tine, cine vă opreşte să-l propuneţi pe Dan Diaconescu pentru Consiliul de Administraţie?! Cumulat, acţiunile alea cântăresc suficient încât să-i dea o şansă.

@haaa(6), România e penultima în lume? Noi ştiam doar că suntem ultimii din Europa, dar dacă tu ai harta mondială…

8
+4 Vote -1 Vote +1Acru
8 Septembrie 2012 @ 15:59

se vede ca sunteti “platiti” sa spuneti ca investitia romaneasca este fara sansa, vanduti de platiti ce sunteti

e clar ca mananci de la partide taica

Hai, pe bune? Treci pe aici şi spune-ne cât crezi sincer că încasăm.

9
-1 Vote -1 Vote +1e clar ca cine a scris articolul este uselist sau pedelist sau pesedist sau udemerist
8 Septembrie 2012 @ 16:14

de unde stii tu jurnalistule ca daca noi poporul roman, ca asa ma faci sa inteleg cumparam prin diaconescu la urma urmei prin contributia fiecaruia olchim va fi administrat de Diaconescu?nici de popor nici de diaconescu ,ci olchim va ramane ca si pana acum acestui neam ,numit Romania…care va angaja oameni competenti in consiliul de administratiei netentati sa fure compania in scurt timp devenind profitabila….concret de ce te opui lui Diaconescu ,unde greseste ,de ce te roade invidia ca nu explici concret.de ce sa i-a strainii companiile romanesti si in cateva luni sa auzi ca sunt pe profit si cu datoriile platite ,ti-ar conveni?

10
+4 Vote -1 Vote +1Acru
8 Septembrie 2012 @ 16:22

Şi “acest neam numit România” de ce nu cumpără, fiecare după cât poate, acţiuni Oltchim? http://www.tradeville.eu/actiuni/actiuni-OLT

Concret, e absurd şi periculos să dai cuiva bani ca să-l trimiţi la cumpărături în numele tău, când e legal şi simplu să cumperi singur. Dacă eu îţi cer 1000 de lei şi-ţi promit că de ei o să-ţi cumpăr un hectar de teren, mi-i dai? Nu te duci personal să-ţi cumperi terenul de la vânzător? După ce ai trecut hectarul pe numele tău, te poţi asocia cu alţi deţinători de teren după cum doreşti.

11
+5 Vote -1 Vote +1dojo
8 Septembrie 2012 @ 22:23

Lasand politica si invectivele la o parte, este vorba despre o ATITUDINE. Este mai natural sa investesti banii TAI in actiunile TALE, nu sa-i sponsorizezi pe unii si pe altii, sperand ca vor face si vor drege pentru tine. S-a terminat cu ‘ne da statu’, pentru ca nu mai are de unde si cum. Este normal ca nu-i neaparat vina populatiei ca a fost condusa de dobitoci in ultimele 2 decenii, dar este o situatie clara si nu o schimbam doar ca ne injuram pe bloguri. Problemele Romaniei sunt mai grave decat ca ne place x sau y din politica.

Si pentru romanul de rand, atitudinea asta de ‘hai sa astept sa ma puna x la treaba’ sau ‘vine y si va fi bine’ este una care nu ajuta la nimic. Sunt milioane de oameni care sunt la mila statului (sau aproape de asta), pentru ca nu au deloc initiativa. Si nu putem sta sa asteptam minuni.

Asa ca mi se pare mai natural ca, daca descoperim apetenta pentru Bursa (ceea ce nu e chiar o idee proasta, atat timp cat studiem putin problema si nu aruncam cu banii aiurea), sa investim pentru noi si familiile noastre nu pentru tot felul de ‘lideri’ pe care ii doare de buzunarul lor, nu de electorat.

12
+4 Vote -1 Vote +1Sandra
9 Septembrie 2012 @ 0:39

Chiar asa, de ce sa ia strainii companiile ca Oltchim, sa le faca profitabile, sa plateasca datoriile, sa ofere locuri de munca de pe urma carora oamenii chiar isi iau salariile si sa plateasca impozite catre bugetul statului roman (ca doar n-or sa plece cu Oltchimul la spinare in Strainezia)? Mai bine sa le pastram pe toate in posesia “acestui neam” (sa fie ale tuturor, ca sa n-aiba nimeni nicio raspundere), sa lasam muncitorii neplatiti cu lunile si sa ne inglodam cu totii in datorii patriotice.

Faptul ca in 20 si ceva de ani POPORUL n-a fost in stare sa faca nimic cu gaurile negre pe care stranii vin si le astupa cat ai clipi nu e o dovada a smecheriei LOR, e o dovada a tembelismului NOSTRU.

13
-1 Vote -1 Vote +1maharu
9 Septembrie 2012 @ 8:33

ce-mi dai tu acolo, 2.2 e maximul istoric ce l-a avut oltchim, si pe care polonezii l-au facut cand au cumparat ca le mai trebuia 2% ca sa aiba om in consiliul de administratie si sa bage magaoaia in faliment, atat au cumparat ei cu banii lor, 2% ca le tyebuia sa ajumga de la 12 la 14%, capisi ?

pune mana si citeste ca te las corigent, statul putea sa preia datoriile ca actiuni dar ‘tinta a fost ratata’. da de cand imi da mie fmi-ul tinte ????

14
+4 Vote -1 Vote +1Acru
9 Septembrie 2012 @ 12:55

@maharu(13) PCC SE împreună cu asociaţii au cumpărat 31,3% din Oltchim. Nu 1%, nu 12%, nu 14%. Procentul deţinut e clar delimitat.

Dan Diaconescu şi poporul OTV cât la sută din Oltchim au cumpărat din banii lor? Ştim, e mai ieftin şi mai simplu să stai pe canapea la TV şi să-i scuipi pe ăia care investesc, fie ei nemţi, polonezi, austrieci sau români.

da de cand imi da mie fmi-ul tinte ????

De când consumi mai mult decât produci, iar FMI-ul îţi acoperă diferenţa. Nu-i nicio noutate în realitatea asta. A păţit-o şi bietul tovarăş Ceauşescu, li se întâmplă şi liderilor actuali.

15
-2 Vote -1 Vote +1maharu
10 Septembrie 2012 @ 9:27

nu au cumparat 12 % pentru ca nu au bani si stiau ca ce fac e o magarie si nu vroiau sa riste. au luat 1% si apoi s-au inteles cu vladescu sa le mai dea 11% ca nu dadea de la el si statu roman are de unde.
acum vladescu este reprezentantul lor in oltchim ca sa vezi pana unde poate merge tradarea.

de voie de nevoie ceausescu ne-a lasat o tara parfum, cu hidrocentrale, uzine, rafinarii, petrol, aur, spitale, scoli, marmura, telefonie, cale ferata, flota si fara datorie externa.
toate astea trebuiau doar intretinute si upgradate la zi si unde am ajuns dupa 20 de ani ?

fara resurse, fara vapoare, nastase a vandut petrolul si rafinariile, basescu ne-a scapat de flota si acum ne scapa si de luminile alea superbe de pe olt, au furat, acum termina de furat si sting lumina.
la revedere patrie draga.

16
Vote -1 Vote +1maharu
10 Septembrie 2012 @ 9:31

si orban de ce nu vrea contract cu fmi-ul ?
si noi daca am avut oferta la titluri de stat de 3 ori cat ne-a trebuit saptamana trecuta de ce nu a luat bani de acolo si sa le dea cu flit la FMI ?

17
-1 Vote -1 Vote +1tavi
10 Septembrie 2012 @ 12:47

La placinte inainte la razboi inapoi!Toata lumea este buna de gura!
Avem nevoie de oameni care sa mai faca ceva in tara asta!
Voi care criticati ce faceti?!

18
+3 Vote -1 Vote +1Acru
10 Septembrie 2012 @ 14:13

@maharu(16), eşti sigur că vrei modelul maghiar? Uite ce spun chiar românii noştri cu proprietăţi în Ungaria despre evoluţia costului vieţii de când s-a apucat Orban de vitejii:

La ce dobândă erau titlurile alea de stat?

19
Vote -1 Vote +1Ariel
10 Decembrie 2012 @ 9:41

“De ce ai prefera să depui (să zicem) 10 euro în contul PD-DD în loc să cumperi direct 60 de acţiuni Oltchim?!”

Pentru că un Oltchim condus de paraziți are o valoare pe piață de -0,73RON/acțiune, adică ar trebui să te plătească ca să cumperi acțiuni Oltchim acum pentru că ai numai de pierdut nervi, bani și timp. Un Oltchim condus de oameni inteligenți poate mai are o anumită valoare dar acum nu se mai pune problema: Ponta a decis, TOT LA FIER VECHI!

20
+1 Vote -1 Vote +1Acru
16 Decembrie 2012 @ 10:55

@Ariel(19), SNP Petrom e condusă de “oameni inteligenţi”? Ia să vedem:
http://acru.ro/profit-snp-petrom/

Dată fiindu-i profitabilitatea, răspunsul pare evident. Dacă vrei să investeşti, cumpără acţiuni la o companie condusă deja de profesionişti. N-ai nevoie de un tătuc protector pentru asta, sunt banii tăi şi deciziile tale. La fel va fi şi profitul ori pierderea.

Tu ce părere ai?