«

»

Protestaţi eficient! (foto, video)

20 Ianuarie 2012

Activistele Femen, organizaţie ucraineană de protest, dau o lecţie de eficienţă manifestanţilor români, chiar la începutul anului 2012. Ia priviţi cum poţi să obţii reacţia conciliantă a unor oficiali (străini, în cazul de faţă) cu doar 4 (patru) protestatari.


Doamnele şi domnişoarele hotărâte s-au prezentat, în ţinutele de mai sus, la reşedinţa ambasadorului indian din Kiev. Supărarea lor era legată de faptul că India ar fi impus ca solicitările de viză venite din partea femeilor tinere (15-40 de ani) să fie verificate suplimentar. Procedura ar avea ca justificare stăvilirea fluxului de prostituate din Rusia, Ucraina, Kazahstan şi Kirghistan. “Ucraina nu e bordel”, “Ucrainencele nu sunt curve” şi “India, închide bordelul!” au fost mesajele percutante ale manifestantelor. Femen a cerut guvernului indian să-şi prezinte scuzele pentru presupusa circulară trimisă ambasadei de la Kiev.

Imediat după ce protestul a fost curmat brutal şi nedrept de autorităţi, oficialii indieni au negat existenţa unor criterii diferite de acordare a vizelor, arătând că numărul ucrainenilor care primesc viză de India creşte de la an la an. Altfel spus, acţiunea Femen şi-a atins inclusiv scopul politic, nu doar pe cel mediatic.

Feminizaţi protestele şi Băsescu pică

Aşadar, dragi românce, dacă realmente v-a ajuns cuţitul la os (înfiorător clişeu!) aşa cum auzim obsedant în discursurile publice, învăţaţi de la Femen să protestaţi eficient! Imaginaţi-vă măcar 10 fete hotărâte, îmbrăcate cum se cuvine, care să bată cu steagul în poarta Palatului Cotroceni. Dacă n-ar deschide însuşi Preşedintele Băsescu, sigur câţiva ofiţeri SPP ar fraterniza cu manifestantele.

Credeţi că jandarmii ar mai folosi gaze lacrimogene? Nu, ar prefera să plângă ei în loc să umble la tubul cu gaz. Huliganii ar fi hipnotizaţi, în loc de pietre aruncând cu flori. Speculaţiile cu privire la impotenţa Opoziţiei fie ar dispărea pentru totdeauna, fie ar deveni certitudini. Invidioasă, Elena Udrea şi-ar sparge oglinda în care se admiră în fiecare dimineaţă, urlând “oglindă oglinjoară, alungă urâtele de afară!”. Dan Diaconescu OTV ar fi obligat să folosească substantivul său preferat, “ciocoi“, la genul feminin! Vă daţi seama cum sună?

E clar că asta e ultima soluţie, adevărata revoluţie! Suntem sătui de mitinguri cu pensionari săraci, suporteri violenţi, şomeri gri şi studenţi ieşiţi din cluburi. Concis şi realist, sloganul FEMEN spune: “am venit, ne-am dezbrăcat, am câştigat!“. Iată un film motivaţional:

Acum, dacă ştim cum se face, hai la lupta cea mare!

1
+1 Vote -1 Vote +1Probiu
21 Ianuarie 2012 @ 20:01

Sa vina Sanzianaaaa…

2
+1 Vote -1 Vote +1C9
23 Ianuarie 2012 @ 12:28

Si credeti sincer ca nu o sa puna nimeni bastonul pe protestatare?

3
+1 Vote -1 Vote +1Acru
23 Ianuarie 2012 @ 15:45

C9, mi-e frică să te întreb la ce anume te referi când spui baston.

4
-1 Vote -1 Vote +1Nelutzu
23 Ianuarie 2012 @ 20:13

Tities! Pentru asa neste “protestante” m-as duce si eu sa urlu ca jos unu si sus altu. Da’ cu babele alea infofolite din piata universitatii, la ce bun sa mai degeri?

5
+1 Vote -1 Vote +1ionut
9 August 2012 @ 17:46

trebuie sa ai si vocatie pt. asa ceva :) De admirat efortul fetelor.

Tu ce părere ai?