«

»

Ce au în comun Caritas, FNI şi Oltchim

26 Septembrie 2012

Sistemul piramidal Caritas, cea mai cunoscută schemă Ponzi de pe meleagurile româneşti, a funcţionat din 1992 până în 14 august 1994, când prăbuşirea firească a devenit oficială. Ştiţi cine a fost ministru de finanţe în perioada ’92-’96, pe vremea guvernului condus de Nicolae Văcăroiu, actualul şef al Curţii de Conturi a României? Îl cheamă Florin Georgescu şi-l vedeţi afişând o mină preocupată la şedinţele executivului Ponta. Mereu încruntat, face poze cu premierul, fiind prezentat drept garantul stabilităţii macroeconomice. Georgescu e tata şi mama, după cum declara Crin Antonescu în faţa emisarilor FMI.

Fondul Naţional de Investiţii (FNI), administrat de SOV Invest, a luat fiinţă în anul 1995. Pe 19 octombrie ’95, Sorin Ovidiu Vîntu începea “să lucreze” pentru deponenţii care “dormeau liniştiţi”. Finanţele publice erau vegheate de acelaşi Florin Inflaţie Georgescu, în mandatul căruia Caritas-ul lui Ioan Stoica păgubise milioane de creduli.

Doar o coincidenţă interesantă?

idei bune bursaAstăzi, puterea transformă o privatizare strategică într-un joacă cu iz de bâlci, prefăcându-se că aşteaptă investiţii de peste două miliarde de euro de la un măscărici mediatic ale cărui afaceri sunt deja în insolvenţă. Posomorâtul Florin Georgescu e viceprim-ministru şi titularul portofoliului finanţelor în guvernul care vrea să relanseze industria românească printr-o infuzie de capital despre care ştie fie că nu va exista, fie că e o spălare de bani. Ţeparii Ioan Stoica şi Sorin Ovidiu Vîntu au fost toleraţi, Dan Diaconescu e invitat să-şi prezinte cacealmaua la masa negocierilor.

Da, salvarea petrochimiei româneşti o să vină taman de la mesia babelor. Iar recurenţa numelui Florin Georgescu în contextul eşecurilor financiare previzibile (care sunt tolerate, girate sau produse de statul român) e doar o stranie coincidenţă.

1
+3 Vote -1 Vote +1Ando
27 Septembrie 2012 @ 17:15

Am zis că o să mai intru aici şi mă ţin-cât pot- de cuvânt.
Deocamdată nu comentez la acest articol deşi e foarte
interesant şi, mai ales coincidenţa, … e mai mult decât stranie…
dar l-am citit cu plăcere pe cel cu Pobeda şi galinaceele.
(fiind şi căutător -de fapt pozar- de maşini vechi , plăcerea a fost sporită)
Oricum, am mult de recuperat :-)

2
+1 Vote -1 Vote +1Acru
27 Septembrie 2012 @ 17:27

Ando, bine ai revenit!
Dacă n-ai o “strategie” de recuperare deja fixată, te sfătuim să începi de la Seriale sau cu articolele din secţiunile “Recomandate” şi “Culise” (bara din dreapta sus şi mijloc). :idea:
Navigare plăcuta.

Tu ce părere ai?