«

»

Realitatea vântului ridicat cu elan

17 Mai 2012

După ce trustul Intact s-a remarcat cu reportajul artistic Mirela Bugetara, Realitatea propulsează Vântu(l) cu Elan (Schwartzenberg). Cum furtuna de nisip pe care se presupune că ar fi trebuit să o transmită se cam încheiase, reporterul Adrian Boioglu şi cameramanul Florin Boboc s-au adaptat. N-a fost nevoie decât de un coleg cu picioare puternice şi, probabil, de unul cu o pompă. Nisip şi vânt din belşug. Şi urgia s-a pregătit, docilă, pentru transmisiunea în direct. Iată filmul:

inteligent destept ideeAmuzantă e însă reacţia ulterioară gafei. Oficialii Realitatea Media (în insolvenţă) au reclamat încălcarea drepturilor de autor şi s-au zbătut mai ceva decât aruncătorul de nisip din videoclip să ascundă rahatul sub preş. Ziaristul Adrian Boioglu, frenetic din fire, s-a apucat să conceapă justificări pe site-ul care a publicat iniţial făcătura (Pagina de Media), acuzând o conspiraţie a celor de la Digi TV.

Cui foloseşte atâta agitaţie? Lumea s-a deschis în reportajul cu pricina. În afară de scăparea cameramanului, furtuna de nisip a ieşit perfect. Ca de obicei. Povestea cu jurnalismul obiectiv şi relatările factuale stârneşte zâmbete oricărui român cât de cât informat. Ştim cum funcţionează spectacolul ştirilor în televiziune, ştim cum se finanţează instituţiile mass-media. Mai penibile decât erorile în sine sunt tentativele de a le ascunde.

Imediat după lansare, Realitatea patronată de Sebastian Ghiţă, România TV, avea un slogan sincer: “Noi facem realitatea“. Păcat că au renunţat la el.

1
Vote -1 Vote +1Izabela Ciocoi
18 Mai 2012 @ 14:23

Nu poate fi adevarat! Nu pot sa cred asa ceva! Astia sunt mai tari decat orice comedianti!!!

2
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
19 Mai 2012 @ 16:12

într-adevăr, sloganul merge super! :)

Tu ce părere ai?