«

»

Cu mortul la tratament

6 Iunie 2012

Din categoriile “domnişoară parţial virgină”, “vietăţi oarecum mamifere”, “armată relativ învingătoare”, “cât de cât concediat” şi “mortul aproape decedat”, Jurnalul Naţional prezintă următorul titlu, desprins din înţelepciunea jurnalistică de tip “Jana n-a murit, Jana se transformă”:

Jurnalul.ro titlu idiot penibil

Jurnalul: A murit. Deci să-l tratăm.

Cum a fost tratat Lincoln după ce a fost asasinat? Regeşte, probabil. Răposat fiind, o fi fost tratat cu obişnuita cupă de şampanie, somon afumat şi icre negre? Greu de presupus, mai ales că în partea secundară a titlului, redactorul de la Jurnalul.ro aduce vorba despre un oarece raport medical.

Jurnalul.ro stafie ziar Prin tradiţie, după asasinate, doar medicii legişti mai completează hârtii. Pentru că victima n-are cum să fie decât…moartă de-a binelea. Dacă vorbim despre asasinat, iar nu despre atentat.

Îi sugerăm editorului publicaţiei pomenite câteva subiecte din aceeaşi gamă, abordate într-un unghi similar şi îi propunem o fotografie cu care să ilustreze materialul despre tratamentul medical al defunctului preşedinte Abraham Lincoln:

  • Primul discurs rostit de Nicolae Ceaşescu după ce a fost executat;
  • Cum a primit Muammar Gaddafi vestea morţii sale;
  • Ce a comandat John F. Kennedy în prima noapte de amor după ce a fost ucis.

Pentru că logica şi stăpânirea sensurilor limbii române nu intră în fişa postului de redactor online, tâmpenia monumentală a fost preluată ca atare de toate publicaţiile din trustul Intact, dar şi de oamenii lui Sebastian Ghiţă, RTV.net. Dovada e aici.

Ca şi în cazul calvarului prin care a trecut copilul din localitatea inexistentă, viteza de propagare a prostiei în presa online e direct proporţională cu numărul de angajaţi ai grupului de presă.

1
Vote -1 Vote +1Sandra
7 Iunie 2012 @ 17:39

Oamenii astia chiar nu “citeste ce scrieste”? Pe bune, nu s-a gasit nici un istet prin toata redactia care sa arunce un ochi pe titlu (nu vorbim de continut, ca deja e prea mult de lecturat) si sa vada ca e o ditamai tampenia in el? Eu i-as da afara si pe ala care a postat articolul si pe toti fraierii care l-au preluat fara sa gandeasca.

Tu ce părere ai?