«

»

2013, anul victoriei pentru iarnă

13 Decembrie 2012

sondaj acruIarna 2012-2013 a prins autorităţile nepregătite pentru că e o zdreanţă băsistă! În urmă cu aproape două luni, când întrebam cititorii de ce ne va lua iarna prin surprindere mai tare ca oricând, mititeii electorali sfârâiau prin parcuri, mângâiaţi de soarele blând al toamnei. Termometrele arătau 23 de grade şi numai nişte hahalere acre ar fi putut anticipa că va ninge într-un an electoral. Între timp, pentru că poate şi vrea să-l saboteze pe Victor Ponta, zăpada a blocat trei sferturi din ţară şi promite că nu se va mulţumi cu atât. Are ordin de la Merkel şi Barroso să arate că ea nu-i ca vara, evidenţiind incompetenţa monumentală a guvernării USL şi delăsarea colosală a administraţiilor locale, indiferent din ce gaşcă partizană fac parte.

Iarna 2012-2013: băsistă, imprevizibilă, sabotoare. 5% optimişti

Iată cum au răspuns cititorii acri la sondajul “Iarna (ne prinde) pe vine” început pe 21 octombrie:

iarna surprindere nepregătit

2013, anul victoriei iernii

Observaţi că intenţiile malefice ale frigului n-au scăpat nesesizate. Totuşi, 5% dintre respondenţi cred că gerul şi zăpada nu vor fi o surpriză, căci responsabilii s-au pregătit din vreme. Iniţial, am rămas mai blocaţi decât maşina lui Vasile Blaga în ziua votării, întrebându-ne pe ce lume trăiesc respectivii. Apoi, ne-am amintit că 5% dintre vizitatorii ACRU.ro provin din străinătate. Oamenii nu-s rupţi de realitate, ci sunt români care locuiesc în Olanda, Italia, Marea Britanie, Germania ori Statele Unite şi s-au gândit la autorităţile statelor respective.

N-avem contract de deszăpezire! Lasă băi, că s-o topi

iarna surprindere zapada

La început, căderea câtorva fulgi de nea a fost atât de şocantă încât şcolile s-au închis în două judeţe, iar traficul a fost restricţionat pe autostrada Timişoara-Arad şi încă vreo câteva zeci de drumuri europene. Apoi, trei zile a continuat să ningă. Rezultatul: trenuri anulate, turişti disperaţi, zeci de şosele îngropate în nămeţi, pacienţi uitaţi în ambulanţe înzăpezite, localităţi izolate sau deconectate de la reţeaua electrică. Ponta caută trădătorul din PSD, iar liberalii mârâie la unguri.

Olteanul care a dârdâit ore în şir cu cadavrul soţiei în maşină a ratat transmisiunile TV de la Comandamentele de Iarnă. În fiecare zi, la ora de maximă audienţă, miniştrii se răstesc la prefecţi, iar primarii îi critică aspru pe drumari, trasându-le sarcini şi ameninţându-i.

În ţara lui “Mircea, fă-te că lucrezi, intrăm în direct“, există regiuni în care încă nu s-au semnat contractele pentru deszăpezire. E doar 13 decembrie, ce atâta grabă?! Iarna trecută a nins abia în ianuarie!

Cu astfel de guvernanţi şi administratori, nu ne mai rămâne decât să ne amintim de ce urâm iarna şi să sperăm că măcar soarele nu-i în campanie electorală sau la împărţit de funcţii.

1
Vote -1 Vote +1gavozdita
14 Decembrie 2012 @ 11:56

Nu mi se pare că nemții ar fi mai pregătiți când vine vorba de iarnă,sunt doar extrem de panicați si nu mai circulă cu mașinile,ceea ce până la urmă este o soluție pentru trafic.Eu oricum am votat varianta cu zdreanţă băsistă pentru că îmi place drama:))

Tu ce părere ai?