«

»

Donează pentru guvernanţi

20 August 2012

ambramurica cati

Cu 8 ore înainte de BAC

Ce face un ministru al educaţiei cu câteva ore înainte de începerea sesiunii de toamnă a Bacalaureatului? Verifică ultimele detalii organizatorice? Îşi face somnul de frumuseţe pentru ca a doua zi să fie la birou la prima oră? Scrie pe Facebook mesaje de încurajare pentru elevi? Nici gând! La ora 23, Ecaterina Abramburica Andronescu e în studioul România TV, căutând în direct răspunsul la existenţiala întrebare: De ce a sunat-o Crin Antonescu pe Mona Pivniceru?

Ce face un prim-ministru şi ministru interimar al justiţiei (2 în 1, ca la cărucioare) când i se pare că judecătorii CSM dau prea rar pe la serviciu? Le trimite o adresă oficială? Le atrage atenţia într-o şedinţă? Se laudă pe blogul personal cu propria punctualitate şi hărnicie? Ei, aş! Doctorul Victor Ponta se plânge într-o conferinţă de presă.

Ce face un preşedinte (fie el şi conjunctural) de stat când vrea să-l tragă de urechi pe ministrul justiţiei? Îi trimite o epistolă oficială? Îi dă un telefon? Îi scrie un SMS? Prea complicat! Crin Antonescu convoacă media şi îşi spune oful în faţa întregii ţări la ora 19, ca să fie de maximă audienţă mustrarea.

Vorba multă, sărăcia noastră

puie monta la tv

Pregătit pentru spectacol

De mult n-au mai avut televiziunile o perioadă atât de prolifică precum vara lui 2012! De obicei, în vremea concediilor se moţăia prin redacţii, se despica în patru firul turismului şi se făceau ample reportaje de investigaţie despre mafia hamsiilor expirate de pe litoral. În vara asta, moderatorii, reporterii şi prezentatorii nu-şi mai văd capul de treabă. Guvernanţii noştri început să folosească micile ecrane drept gazetă de perete. Care cum are ceva de reproşat, remarcat, comentat sau anunţat dă fuga în platoul primitor al vreunei televiziuni de ştiri. Acolo îşi înşiră gândurile fără nicio reţinere, lăsând în urmă un adevărat “tezaur” de afirmaţii numai bune de interpretat, răsucit şi răstălmăcit, totul spre deliciul publicului tabloid.

Bilanţ Victor Ponta:
»100 zile în fruntea Guvernului
»19 participări la emisiuni TV
»17 şedinţe de guvern
»2 întâlniri cu oamenii de afaceri
Sursa: ZF

Probabil că tiranul Băsescu şi-a pus în practică drastica reducere a cheltuielilor bugetare cu care ne tot ameninţa, iar acum instituţiile statului nu-şi mai permit nici câteva telefoane cu ajutorul cărora funcţionarii să-şi poată comunica în persoană sesizările şi reclamaţiile. Se pare că nu mai există în tot Palatul Victoria un calculator cu conexiune la internet prin intermediul căruia să se poată trimite câte o scrisoare cu toate criticile la adresa unuia şi altuia. Nici Palatul Cotroceni nu stă mai bine la capitolul resurse de vreme ce Crin Antonescu se vede nevoit să convoace săptămânal câte o conferinţă de presă pentru a lua legătura cu tovarăşii de coaliţie şi a le mai spune ce părere are despre ei. De exemplu, că unii ar fi extrem de mincinoşi.

Donează un leu pentru guvernanţi. Ajută-i să tacă!

ACRU.ro vă propune o campanie umanitară cu mesajul “Când Guvernul tace, ţara face“. Vă invităm să punem ban pe ban şi să le cumpărăm politicienilor câteva celulare la mâna a doua, vreo două-trei PC-uri pe care instalăm un Windows piratat, eventual şi o rezervare la un restaurant curăţel. Poate aşa îi convingem să plece din faţa camerelor de luat vederi, să-şi comunice direct păsurile şi, în cele din urmă, să se apuce de ceva treabă. Cine ştie, în liniştea rămasă după tăcerea guvernanţilor s-ar putea să auzim economia crescând.

Tu ce părere ai?