«

»

Alo, Domnu’ Dan, sunaţi la 112!

3 Februarie 2012

Dacă televiziunile spun adevărul atunci când susţin că livrează pe post ce le cere publicul, înseamnă că românii adoră panica. Telespectatorii autohtoni îngurgitează cu nesaţ ore întregi de programe despre ţara îngropată sub nămeţi, coşmarul alb sau victimele iernii. Simt cum le creşte adrenalina de fiecare dată când meteorologii anunţă vreun cod colorat şi se reped să propovăduiască sfârşitul lumii pe Facebook, la fiecare zvon legat de „cea mai grea iarnă din ultimii n-şpe ani”. Totuşi, acest spectacol rămâne fără vreun efect constructiv.

dan diaconescu OTV direct reluareNici n-a apucat Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) să ticluiască o prognoză serioasă pentru weekend-ul acesta, că toţi jurnaliştii destoinici, împreună cu publicul lor isteric, s-au şi văzut dând la lopată pe linia de tramvai „ca în iarna anului 1954”. Cu un ochi la imaginile de arhivă şi cu altul pe geam, concetăţenii noştri „au luat cu asalt magazinele”, hotărâţi să-şi facă provizii care să dureze cam până prin aprilie.

Din păcate însă, spiritul prevăzător al românilor se va opri la baxurile cu apă minerală din cămară şi la zecile de pâini care vor sfârşi mucegăite la ghena de gunoi, hrană pentru şobolani. În ciuda tuturor codurilor, avertismentelor, atenţionărilor şi recomandărilor, vom continua să vedem bătrâni cardiaci care se plimbă prin ger sau viscol, pentru că tocmai atunci şi-au dat seama că le trebuie  o pană de vulpe la pălărie, achiziţie ce nu suportă amânare.

Nu vor lipsi nici şoferii care se aventurează pe şoselele patriei, eventual şi cu nişte copii mici după ei, deoarece nu mai pot sta o clipă acasă dacă nu fac mai întâi o călătorie prin Şindriliţa, Florica sau Ileana. Toate sfaturile din lume nu-i vor împiedica pe şmecherii cu maşini înmatriculate în Bulgaria să ocolească barajele poliţiei şi să intre cu toată viteza pe drumuri înzăpezite. După câţiva kilometri, se vor bloca în zăpadă. Un prilej numai bun ca să dea SMS-uri la OTV: „Domnu’ Dan Diaconescu Preşedinte, pe noi nu ne ajută nimenea, sunaţi la 112”.

Câtă vreme ştirile despre pericolele de sezon şi interviurile cu specialişti nu vor produce alt efect decât audienţa, fiecare ninsoare din România va fi un cataclism pe care îl construim pas cu pas, deliberat.

Sursa foto: Evz.ro

Tu ce părere ai?