«

»

Bărbaţii au Academie (P)

15 Iunie 2012

Am descoperit faptul că în media românească sunt foarte multe pagini, articole, web-site-uri adresate femeilor, discriminând oarecum, pentru PRIMA DATĂ sexul masculin.

Aşa debutează prezentarea proiectului Academia Bărbaţilor, o revistă online care insistă să demonstreze că masculinitatea asta nu-i aşa simplă cum crede lumea. Prima dată?! Dacă ignorăm cu desăvârşire miile de site-uri care cer bani bărbaţilor pentru a le plăti pe doamne şi domnişoare să-şi dezvăluie nurii, e drept că mediul virtual încă n-a atins nivelul “gratis pentru fete, 50 de lei intrarea pentru băieţi”, principiu unanim acceptat în orice club din România. Dar nu-i corect politic să vorbeşti despre asta, iar editorii revistei menţionate par a cunoaşte cum stau lucrurile la nivel de imagine.

cravată cu sigla academiabarbaţilorŞi tot pentru imagine, bărbaţii trebuie să meargă la … Academie. Sigur, dacă au trecut de Grădiniţa Bărbaţilor, etapă la care mulţi concetăţeni au chiulit cu frenezie. Motiv pentru care îşi uită şapca Fubu pe cap atunci când mănâncă în public şi au impresia că şervetul e fratele mai mare al şerveţelului pe care se aruncă, cu un gest flegmatic, i-Phone-ul chinezesc şi cheile de la BMW. Nu faceţi aşa ceva, ne povăţuieşte www.academiabarbatilor.ro în ghidul “Cum să vă comportaţi la restaurant“.

Deşi articolul nu ne spune nimic despre şpaga pentru chelneri, nici nu te învaţă cum să reacţionezi după primul sfert de oră în care nimeni nu s-a interesat dacă vrei să dai comanda, sfaturile sunt, în linii mari, utile. În special pentru un restaurant din străinătate, ceea ce deducem şi din fotografia ataşată materialului.

Iar dacă nu v-a ieşit partea cu restaurantul, secţiunea “Cum să” a site-ului amintit vă oferă alternativa fezabilă. Invitaţi-o la o socată rece preparată, în casă, după această reţetă. E mai naturală. Şi băutura, şi situaţia de comunicare.

Tu ce părere ai?