«

»

Cât de complicat e să votezi

8 Iunie 2012

“Minţiţi, furaţi/Juraţi strâmb sau înşelaţi/Numai bani să încasaţi”. Cu acest slogan politico-electoral şi-a încheiat politicianul-paradox Dan Diaconescu Preşedinte campania permanentă pentru alegerile locale. În virtutea strămoşescului strigăt de luptă “ba pe-a mă-tii“, omul-partid care nu e membru de partid şi-a îndemnat susţinătorii să adune cu două mâini toate pomenile electorale care le ies în drum şi apoi să le dea “cu ştampila în bot ciocoilor“, votând, bineînţeles, doar cu Partidul Poporului-Dan Diaconescu.

Fii împăcat cu jegul din tine

Dan Diaconescu votati PP-DD

Omul providenţial

Lăsând la o parte faptul că e ilegal, imoral şi îngraşă să-i încurajezi public pe oameni să ia mită, domnu’ Dan OTV PP-DD a ţinut o adevărată lecţie de minţit artistic. Îţi dă ciocoiul PSD-ist o găleată şi zice să-l alegi? Tu iei obiectul, vâri în el micii de la mârşavul PNL-ist, umbrela de la asupritorul UNPR-ist, colacul de la trădătorul UDMR-ist şi banii de la hoţul PD-L-ist, apoi te piteşti în cabina de vot şi le-o tragi tuturor cu tuşul peste ochi. Las’ să vadă cum e, că şi ei te-au furat! Ce dacă te pun să juri pe Biblie? Ţine degetele încrucişate creştineşte şi nu se pune (parcă era o notă de subsol despre asta în cele zece porunci de la Doamne-Doamne, dar a uitat Moise s-o treacă pe tablele legii).

Cum nimic nu e pe gratis, Dan Diaconescu ne-a explicat, a miliarda oară, de ce merită să ţinem cu partidul pupător pe suflete. Pentru că el dă cea mai tare mită post-electorală: 20.000 de euro! Potul cel mare îl vor încasa însă doar cei care probează că s-au prezentat cu folos la scrutinul de duminică. Nu era mai deunăzi vorba ca, odată ajuns PP-DD la putere, toată lumea să se umple de parale nediscriminatoriu, de la ăl cu ţâţa’n gură, pân’ la ăl cu barba sură? Nu-i nimic, medicina zice că lipsa de somn noaptea slăbeşte memoria, aşa că fanii OTV au priceput greu şi au uitat repede.

Meandrele relaţiei metafizice dintre mână, ştampilă şi hârtie

Pentru ca să nu-i tremure neuronul stimatului cetăţean când s-o vedea în faţa a patru buletine pline de litere şi semne, fondatorul formaţiunii violet a simplificat lucrurile, învăţându-şi votanţii să-l caute pe el şi numai pe el. Şi ce dacă nu candidează oficial? Îi vezi numele, dai cu votul. Îl faci pe Domnu’ Dan primar, consilier local, judeţean şi preşedinte al Consiliului Judeţean simultan. Patru-ntr-unul, ca la multivitamine. Diaconescu e ubicuu şi pluriform.

Cum votezi PPDD Dan Diaconescu

Votaţi-l şi primar şi consilier şi preşedinte!

Ştiind că tot electoratul său la un loc abia dacă egalează coeficientul de inteligenţă al unui babuin subnutrit, întemeietorul Partidului Televiziune şi-a încheiat seara cu un amplu curs de vot practic. Proţăpit lângă un ecran care afişa imaginea unui buletin de vot şi înarmat cu o ştampilă pentru exemplificare, el a lămurit, pe îndelete, acţiunea mâinii deasupra siglei, dinamica tuşului pe hârtie, regula foii nemâzgălite şi teoria împăturitului. Ehe, ştampilatul ăsta nu e aşa simplu cum crede lumea. Cel puţin pentru 20% dintre români.

Tu ce părere ai?