«

»

35 e mai mult decât 71

6 Martie 2013

Pentru că n-are blog politic, nu coordonează lucrări doctorale şi nici nu scrie la fel de ştiinţific precum Adrian Năstase, Sorin Ovidiu Vîntu rămâne la pârnaie. Judecătorii au respins pentru a doua oară cererea de eliberare condiţionată a condamnatului. Prima solicitare fusese respinsă definitiv de Tribunalul Bucureşti în data de 25 ianuarie 2013.

Când 35% înseamnă mai mult decât 71%

idei bune bursaVântu execută o pedeapsă privativă de libertate primită în dosarul de şantaj la adresa prietenului lui Victor Ponta, Sebastian Ghiţă. Cum e moda printre infractorii cu ştaif, SOV a scris şi publicat o carte în perioada detenţiei. Durata condamnării afaceristului: un an. Data încarcerării: 21 iunie 2012.  Până astăzi, SOV a executat 259 de zile, adică 71% din totalul pedepsei, fără a ţine cont de faptul că anul penal e, de fapt, mai scurt decât anul calendaristic.

Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru acte de corupţie în celebrul dosar “Trofeul calităţii”. În puşcărie fiind, a publicat zilnic pe blogul personal şi a emanat două cărţi, plus o lucrare ştiinţifică. Nu se ştie dacă-i doctoratul cuiva. Data încarcerării liderului PSD: 26 iunie 2012. Până azi, Năstase a petrecut după gratii 254 zile, adică 35% din totalul condamnării şi deja împachetează frenetic.

Recapitulare şi întrebare

Se dă următorul tabel comparativ:

Nume  şi prenume infractor

Vîntu Sorin Ovidiu

Năstase Adrian

Durata condamnării (zile)

365

730

Perioadă petrecută în detenţie (zile)

259

254

Procent din pedeapsă executat

71%

35%

Ţinând cont că gradul de pericol social al celor doi infractori a fost deja evaluat în momentul emiterii sentinţei, se naşte următoarea întrebare retorică: cine credeţi că va fi eliberat mai întâi? Grăsuţul penal sau Bombonel, deţinutul model? Lui SOV i-au fost respinse deja două cereri de liberare sub control judiciar. La articolul 16 din Constituţia României scrie exact aşa:

“Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.”

Chiar aşa o fi? Aflăm pe 18 martie, când Tribunalul Bucureşti va stabili sentinţa definitivă şi în cazul cererii de eliberare condiţionată a deţinutului Adrian Năstase.

1
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
7 Martie 2013 @ 15:19

așa am eu o senzație care vine oarecum din stomac cum că SOV este mai pericol public decît Năstase. În orice caz, SOV numai 1 an?? Poate cu asta ar fi trebuit să începi! :)

2
Vote -1 Vote +1Acru
7 Martie 2013 @ 18:53

Ratatouille, deşi adevărat, e nerelevant în acest context. Vîntu a fost condamnat definitiv la închisoare nu pentru devalizarea FNI, nu pentru şantajul mediatic prestat ani buni, nu pentru manipularea pieţei de capital, nici măcar pentru ţepele date RAAPPS. SOV face puşcărie acum doar pentru o discuţie în contradictoriu cu deputatul PSD Sebastian Ghiţă, patronul România TV.
Şi nici nu ni-l putem imagina fugărind gardienii din căruciorul electric astfel încât comportamentul din detenţie să fi fost un impediment.

Astea sunt premisele analizei comparative.

3
+1 Vote -1 Vote +1dama-de-pica
7 Martie 2013 @ 20:54

Mda, deci ar trebui să m-apuc de scris nişte cărţi (cu cât mai multe, cu atât mai scurte zilele-mi de restrişte), că la câte veto-uri (eufemistic spus) i-am dat eu lui Ponta pe toate blogurile pe unde m-au lăsat să scriu… Dom’ Ponta s-a înţeles mai nou cu serviciile de informaţii, doamna Pivniceru are un nume de rău augur pentru mine, ce să mai, cred că sunt ultimele mele comentarii. Dar dacă iau Nobelul pe vreuna din producţiile din puşchi, mă eliberează la 10% (adică-n vreo 20 de ani)? Trebuie să vorbesc cu Cărtă să nu se mai bage, să mă lase pe mine.

Tu ce părere ai?