«

»

Cât trafic aduce celebritatea

15 Februarie 2012

La ce folosesc “tunurile” de trafic în online? La nimic, dacă eşti aproape analfabet, iar conţinutul site-ului sau blog-ului tău e prost. Traficul poate scădea cu 99% în doar câteva zile. Iată demonstraţia concretă, bazată pe date. În final, un exemplu antitetic.

Celebri degeaba

tustiai.ro reclamăAţi auzit cu siguranţă replica „Luaţi site-ul de cultură şi băgaţi-l în dubă”. Jandarmul şugubăţ care a rostit-o a rămas anonim, în schimb băieţii plimbaţi cu vehiculul bleumarin au devenit vedete peste noapte. Au dat interviuri în presa tradiţională, şi-au pus textul cu duba şi cultura pe o pancartă pe care au fluturat-o la Piaţa Universităţii.Până şi descrierea site-ului lor în motoarele de căutare a fost modificată, conţinând cuvintele cheie „cultură în dubă”. Toate eforturile au vizat promovarea produsului, site-ul tustiai.ro, despre ca cărui calitate puteţi citi aici.

Iată un grafic trasat cu datele din ultimele 30 de zile:

Trafic tustiai.ro site cultură dubă grafic

Evoluţie trafic tustiai.ro

Tuştiai că e posibil să scazi de la 8100 de vizitatori unici pe zi la doar 83 în mai puţin de o lună? Nici noi, dar am aflat de la trafic.ro, sursa datelor.

Practic, din “tunul” de peste 8000 de oameni care au venit să vadă site-ul de „cultură”, au rămas doar 60 (83 minus 23). Sub 1%. Trebuie să recunoaşteţi că e o contra-performanţă notabilă, dacă avem în vedere şi promovarea agresivă. Cu puţină bunăvoinţă, o dubă a Jandarmeriei poate „găzdui” mai multe persoane.

Când faci SEO-spam, copiezi aproape tot conţinutul, instalezi nenumărate widget-uri inutile, pui 9 (nouă) tag-uri la un articol de două rânduri (foto jos), scrii „miau” ca pisica, dar ai o tonă de publicitate, rezultatul n-are cum să fie diferit.

tustiai.ro spam

Tustiai câte tag-uri putem pune?

Şi pe voi ce vă [cenzurat] grija?

O întrebare legitimă. N-avem nicio antipatie faţă de proprietarii tustiai.ro. Ne sunt sincer indiferenţi. Jandarmeria Română nu are contract de PR cu ACRU.ro. Detestăm însă victimizarea în scop comercial, mai ales dacă ea capătă culoare politică. Ne irită impostura, în special atunci când „cultural” şi „culturist” sunt considerate sinonime. De aceea, atunci când am avut nevoie de date pentru a testa ipoteza „conţinutul slab anulează efectele promovării”, ne-am amintit de tustiai.ro, site-ul de „cultură” . În plus, vrem să le creştem traficul cu cel puţin 100% pe zi. “Cado!”

Exemplul contrar

Traficul Zerostiri.ro, despre care am mai scris aici, depăşeşte deja 5000 de vizitatori unici pe zi, la 10 zile după lansare. Evident, Zerostiri are în spate notorietatea controversatului Vali Petcu, dar asta e insuficient pentru a-i asigura un flux constant de trafic. După cum am demonstrat deja, celebritatea poate aduce un puseu de vizitatori, însă nu-i poate păstra.

1
+1 Vote -1 Vote +1Probiu
15 Februarie 2012 @ 12:28

Adevarat graisi…Am o sugestie pentru tustiai.ro, un viol i-ar scoate din impas, poate se ofera jandarmul ala, ma gandeam cum i-ar lua p-astia de la tustiai.ro “luati site-ul si bagati-l in p..a” si ei in replica “sa scoatem site-ul de cultura din p…a” :) ))), sa-l bagam, sa-l scoatem, sa-l bagam, sa-l scoatem :) )))

2
Vote -1 Vote +1Acru
15 Februarie 2012 @ 12:39

Probiu, buna de tot asta! :lol:
Măcar vor face un jandarm fericit! Eventual pe Conan Jandarmul, că el ştie să-şi exteriorizeze emoţia :twisted:

3
Vote -1 Vote +1Probiu
15 Februarie 2012 @ 12:57

:) ) da, da bun Conan, are si nume de scena, sau Domnul Ciocan de la Politia Capitalei :) )

Tu ce părere ai?