Stegozaurii erau nişte dinozauri cu armură care au vieţuit în perioada jurasică. Aparent, urmaşul stegozaurului, Varanul cu televiziune, a scăpat de solzi, dar şi-a păstrat obsesia pentru steaguri. Complexată de dimensiunile-i fizice mai reduse decât ale strămoşilor din familia Stegosaurus, reptila contemporană nu pierde nicio ocazie de a-şi etala mania pentru gabarit. Cu cât mai mare, cu atât mai bine. “Mare” înseamnă mult, iar mult înseamnă belşug. Cam ăsta-i raţionamentul de reptilă permanent înfometată, adânc înrădăcinat în genele Varanului cu partid.
O fi cârpă, o fi drapel?
Din convingerea primitivă că idealul e cantitatea, stegozaurii de presă au întins pe un tăpşan cea mai mare cârpă colorată din lume, apoi s-au apucat să se filmeze călcând-o în picioare. Antena3 i-a zis ţesăturii “drapel”, dar n-am vrea să credem că reporterii televiziunii în cauză şi-ar permite să transmită cu tocurile înfipte în tricolorul României, ştergându-şi pantofii de noroi pe simbolurile naţionale. Cât ar fi ei de sclavi, măcar i-o duce mintea să nu se cocoaţe încălţaţi pe însemnele patriei!
Nici nu ne-am putea imagina că vreun cameraman al trustului Intact ar îndrăzni vreodată să zacă tolănit cu curul se odihnească pe drapelul ţării, hlizind fasolea la obiectiv. Adică aşa. Cum nu se poate ca oamenilor de la Antena3 să li se fâlfâie de simbolurile României în timp ce dau lecţii de patriotism, înseamnă că ţesătura de cinci tone şi opt hectare e o pânză vopsită de Cartea Recordurilor, nu un steag.
Cum recunoşti un stegozaur (video)
Stegozaurul modern nu-i însă atent la semnificaţii subtile. El vede doar ce-i mare şi mult. Iată un scurt documentar despre originea, viaţa şi valorile stegozaurilor şi despre orbul lor la bobul de orez:
Avem mai mulţi parlamentari decât Statele Unite ale Americii. Palatul Parlamentului României e cea mai mare construcţie administrativă din lume şi cea mai grea clădire realizată vreodată. Cum e clasa politică românească? Fix asta e legătura dintre mărime şi calitate, dintre dimensiune şi valoare, dintre epatare şi merit.
“Dragostea de ţară nu se măsoară în cantitatea de pânză!”
nu se pune, ca US mai are si parlamente in fiecare stat Deci e loc sa mai creasca al nostru!
Şi noi avem 41 de Consilii Judeţene, corespunzătoare fiecărui judeţ, plus un Consiliu General pentru municipiul Bucureşti.
Suntem în grafic!