«

»

15 sloganuri pentru Anghel Iordănescu

1 Mai 2012

iordanescu saruta icoaneAnghel Iordănescu Caşchetă, general maior cu două stele, arma “neutralizarea inamicului cu balonul rotund” şi senator UNPR a candidat la Primăria Capitalei din partea partidului care are 29 de parlamentari, deşi n-a participat niciodată la alegeri. Află cu ce slogan ar putea marca în poarta electoratului, driblând logica bunului simţ.

General fără armată, partid fără votanţi

Anghel Iordanescu pupa icoane

Pot şi cu stânga

Ştirea e plină de paradoxuri. Mai întâi, avem un general al Armatei Române a cărui unică tangenţă cu Apărarea e faptul că preferă un stil de joc defensiv atunci când antrenează. E drept că Tata Puiu Iordănescu a trecut, teoretic, pe la Colegiul Naţional de Apărare, dar experienţa sa militară e nulă. Cantonamentele cu băieţii de la Steaua cu greu pot fi asimilate unor exerciţii de război. Cele 317 meciuri bifate ca atacant în Divizia A nu prea seamănă a instrucţie militară, iar în caz de conflict armat (Doamne fereşte!), faptul că ai marcat 156 de goluri s-ar putea să nu te ajute foarte tare in stabilirea unei tactici de luptă, alta decât “cea mai bună apărare e atacul pentru că adversarii au tot două picioare“.

Apoi, Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), partidul care îl propune pe Nea Puiu la Primărie, e un paradox în sine! Formaţiunea politică n-a fost votată de niciun român, dar a luat parte la guvernare în cabinetele Boc şi Ungureanu, având 14 deputaţi, respectiv 15 senatori. Se poate? Da, traseismul politic permite unui partid să fie la putere fără a participa la alegeri.

De ce votăm cu Tata Puiu?

Anghel Iordănescu icoane pupat sărutat

Încă una, nu strică

Acum, tata Puiu se vrea primar. Campion la proba “pupat icoane viteză” în timpul meciurilor de fotbal şi celebru pentru relaţia năbădăioasă cu limba română, din care publicul a reţinut în special termenul “caşchetă” şi declaraţia “Cehia şi Olanda porneşte ca favorite“, antrenorul Iordănescu uimeşte prin lipsa oricărei calificări pentru postul vizat. Puiu n-a lucrat în administraţia locală, nu e om de afaceri, n-a condus decât echipe de fotbal de pe banca tehnică. Ba mai mult, cârcotaşii spun că nici măcar n-ar locui în Bucureşti, ci în Pipera, judeţul Ilfov.

Cum nimic nu-l recomandă pentru funcţia de primar general, ne-am gândit să-l ajutăm pe candidatul Anghel Iordănescu propunându-i măcar un slogan inspirat. UNPR nu are forţa Uniunii Social Liberale (USL) de a pune mai tot Internetul la treabă pentru a găsi formule propagandistice eficiente, aşa că ne oferim noi să contribuim, propunând sloganul lui Anghel Iordănescu. Avem 15 variante:

 • Bucureşti. Câini. Gropi. Praf. Blocaj. Caşcheta rezistă, în General!
 • Jocul greşeală aşteaptă. Anghel Iordănescu şi UNPR porneşte ca favoriţi.
 • UNPR-90 de minute sunt prea multe pentru viteza cu care noi schimbăm echipa.
 • Uiu-uiu-uiu-uiu, şut şi gol, marchează Puiu (refren pentru imnul electoral)
 • Doreşte-ţi victoria mai mult decât adversarul şi pune presiune pe ştampilă.
 • Fotbalul se joacă pe goluri, viitorul e pe voturi, ce caşcheta mea de General.
 • Am luptat ca niciodată, am pierdut ca întotdeauna. UNPR – antrenaţi pentru schimbarea taberei.
 • Români, vă ordon: trageţi la ştampilă ca Mutu la Europene! Generalul Puiu Iordănescu.
 • Balonul e rotund. La fel şi pământul. Anghel Iordănescu va reda Capitalei rotunjimile de odinioară.
 • Chetă pentru caş, voturi pentru Naş Puiu.
 • Campionatul se pierde cu echipele mici, alegerile se câştigă cu oameni mari.
 • Nea Puiu ştie ce vor bucureştenii: băşica în aţe, haleală în maţe.
 • De azi, ocaziile nu se mai răzbună. Te răzbuni tu pe ele dacă votezi cu Iordănescu.
 • Fiecare vot primit, un pupic pe iconiţă de la Anghel Iordănescu.
 • Hagi a marcat la Mondiale, fiu-meu Edi a marcat la Delia Matache, promit să “marc” şi eu o schimbare în viaţa bucureştenilor.

Silviu Prigoană alungă demonii gropilor cu pliciul, candidatul Irinel Columbeanu vrea să ne ia pe toţi cu Salvarea, crezându-ne intoxicaţi cu Viagra, Gigi Becali ar putea monta semafoare pentru oi,  iar Anghel Iordănescu îşi scoate renumita caşchetă în faţa unei noi icoane: politica. Bucureştiul pare un uriaş spital de nebuni pe care câţiva clovni se străduiesc să-l distreze.

1
-3 Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
2 Mai 2012 @ 17:49

deci ramine Oprescu! :)

2
+5 Vote -1 Vote +1Acru
2 Mai 2012 @ 20:13

Păi cum, după ce a regizat magnific Gropaniada, să pierdem un astfel de talent scenic?
Plus că bucureştenii nu mai au cel mai lung cârnat din lume, le-au luat-o italienii înainte. Doar Sorin Oprescu poate repara această vremelnică umilinţă.

Tu ce părere ai?