Românii sunt ipocriţi financiar. O demonstrează decalajul uriaş dintre realităţile cuantificabile şi discursul public.
Banca Naţională a României a publicat indicatorii monetari pentru luna noiembrie 2011. Depozitele în lei ale gospodăriilor au crescut atât faţă de luna precedentă, cât şi faţă de perioada similară a anului trecut (noiembrie 2010). Fix aceeaşi tendinţă s-a înregistrat şi în privinţa depozitelor în valută, conform BNR.
Economisire însoţită de consum
La sfârşitul lunii noiembrie, tot românii au cheltuit câteva zeci de milioane de euro într-o singură zi, Vinerea Neagră (Black Friday), când au stabilit un nou record. Aşadar, resursele pentru economisire cresc, în condiţiile în care şi consumul e alimentat.
Primele de sărbători (tip al 13-lea salariu) se acordă cel mai devreme în decembrie, aşadar datele Băncii Centrale nu pot fi puse pe seama unui context aparte.
Paradoxul românesc: suntem în topul nemulţumiţilor
Interesant e că tot în luna noiembrie, un sondaj tip Eurobarometru pe teme economice plasa românii printre cei mai nemulţumiţi europeni, nouă din zece intervievaţi opinând că situaţia economică este „rea”. Sursa.
Românul umple căruciorul până îi îndoaie roţile, se urcă în maşină, se întoarce acasă, unde se aşază pe sacul de bani, dă drumul la televizor şi începe marea boceală naţională. Dacă îl întrebi cum îi merge, îţi vorbeşte despre cum ne va strivi criza pe toţi, despre ticăloşia lui Băsescu, pe care de altfel l-a votat cu două mâini ca să ne scape de coruptul Năstase, care, la rândul lui, era ideal în raport cu ramoliţii din Convenţia Democratică (CDR).
Romanilor poti sa le dai si al 14-lea salariu. Ei vor plange dupa al 15-lea samd..
in loc de “românii sunt ipocriţi financiar” ar merge mai degraba “romanii sunt EVAZIONISTI financiar”
Comments on this entry are closed.