«

»

Kate Middleton şi lopata ei fermecată

25 Martie 2012

Kate Middleton, viitoarea regină a Marii Britanii, e sexy până şi când pune mâna pe lopată. Cum rămâi elegantă chiar dând la sapă, îmbrăcată în rochie şi purtând pantofi cu toc? Ne arată Catherine, Ducesa de Cambridge, în fotografiile de mai jos.


Încercarea soţiei prinţului William de a planta copacul a fost prilejuită de vizita la căminul pentru copii bolnavi din Ipswich, comitatului Suffolk. Nu ştim dacă planta va prinde rădăcini, însă ritualul sădirii a reuşit. Kate Middleton nu arată penibil cu lopata în mână, pe tocuri, în rochie, săpând o groapă. Nimeni n-a chicotit pe la colţuri. O fi lopata fermecată?

Ai noştri par penibili în situaţii similare

Fostul premier român Emil Boc a dat şi el la lopată. E drept, nu planta pomişori, ci deszăpezea. Cam o săptămână au durat hohotele de râs ale publicului şi remarcile maliţioase ale presei.

Într-un alt episod notoriu, blonda politicii româneşti, Elena Udrea, a încercat să arate că ştie să călărească. După ce vreo trei vlăjgani au acţionat pe post de macara, calul a intuit pericolul s-a apucat să necheze disperat. Prea târziu, şefa PD-L Bucureşti era deja în spinarea bietului animal. Scena stârneşte şi azi ilaritate, gurile rele susţinând că tratamentul pentru refacerea tendoanelor calului a fost lung şi dureros.

De ce la ei se poate şi la noi nu?

Tentativele figurilor publice româneşti de a se purta firesc eşuează lamentabil aproape de fiecare dată. Naturaleţea pare teatrală, iar gesturile simple, omeneşti, devin jenante.

Explicaţia diferenţelor poate ţine de cultura, educaţia şi tradiţia poporului. Deşi nu toţi englezii sunt aristocraţi, e greu să-ţi imaginezi un britanic glumind grobian pe seama conducătorilor. Pe de altă parte, timp de câţiva zeci de ani, românii l-au tot văzut pe tovarăşul Ceauşescu turnând ciment şi plantând flori în scop propagandistic. Probabil că gradul de saturaţie al publicului a fost atins şi chiar depăşit, iar românii nu mai suportă să-şi privească liderii făcând gesturi naturale.

1
-19 Vote -1 Vote +1Sandra
26 Martie 2012 @ 17:32

Mie mi se pare ca si stimata Kate arata la fel de penibila cu lopata in mana ca si Boc cu coasa la subrat. Cine naiba planteaza copaci in rochie si pantofi cu toc? Si pana la urma care e rostul gesturilor de tipul asta? Ca doar nu crede nimeni ca printesele chiar gradinaresc in timpul liber sau ca premierii chiar tund iarba cu manutele lor.

2
-6 Vote -1 Vote +1dragos
1 Aprilie 2012 @ 18:13

Arata bine, stie ce pozitie sa adopte pentru a da bine si nu se vede pe fata ei ca ar face ceva ce nu-i place. Diferenta de educatie si cultura este vizibila.

Tu ce părere ai?