Comments on: Copiii nu sunt retardaţi. Daţi-le o şansă https://acru.ro/sapte-ani-de-acasa/ Adevăruri Crude Rostite cu Umor Mon, 11 Mar 2024 19:38:31 +0000 hourly 1 By: A fi sau a nu fi…cu fundulețul în vânt | BLOG D'AGATHA https://acru.ro/sapte-ani-de-acasa/#comment-5846 A fi sau a nu fi…cu fundulețul în vânt | BLOG D'AGATHA Tue, 17 Sep 2013 09:01:46 +0000 http://acru.ro/?p=5751#comment-5846 [...] (sursa) [...] [...] (sursa) [...]

]]>
By: Mamaia, nostalgia şi fantezia copiilor roz » ACRU.ro https://acru.ro/sapte-ani-de-acasa/#comment-1650 Mamaia, nostalgia şi fantezia copiilor roz » ACRU.ro Tue, 17 Jul 2012 22:47:19 +0000 http://acru.ro/?p=5751#comment-1650 [...] care s-au descurcat de minune în tot kitschul cu iz de mucegai patronat de TVR au fost chiar micii protagonişti. Ei au muncit cu sârg să-şi înveţe rolurile, au cântat din suflet şi îşi merită [...] [...] care s-au descurcat de minune în tot kitschul cu iz de mucegai patronat de TVR au fost chiar micii protagonişti. Ei au muncit cu sârg să-şi înveţe rolurile, au cântat din suflet şi îşi merită [...]

]]>
By: Acru https://acru.ro/sapte-ani-de-acasa/#comment-1021 Acru Tue, 17 Apr 2012 13:34:52 +0000 http://acru.ro/?p=5751#comment-1021 @Oliver, cu desenele animate violente e o adevărată fobie, în ciuda absenţei unei legături <strong>demonstrate</strong> între fugăreala lui Tom&Jerry şi comportamentele violente dezvoltate la vârsta maturităţii. Citez: <blockquote>Posturile de desene animate difuzeaza mai multa violenta decat restul canalelor de televiziune. Canalele de desene animate difuzeaza, in medie, 20 de acte de violenta pe ora de emisie, fata de 14 prezente la posturile generaliste si cele informative.</blockquote> <p style="text-align: right;" rel="nofollow"><a href="http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-5351205-studiu-cna-desenele-animate-sunt-cele-mai-violente-emisiuni.htm" rel="nofollow">Sursa</a></p> E greu de păstrat echilibrul între educaţia laxă şi cea prea strictă, însă a-ţi trata copilul ca pe un <em>mini-adult</em> (cu tot ce implică rolul respectiv), e un bun început. @Oliver, cu desenele animate violente e o adevărată fobie, în ciuda absenţei unei legături demonstrate între fugăreala lui Tom&Jerry şi comportamentele violente dezvoltate la vârsta maturităţii. Citez:

Posturile de desene animate difuzeaza mai multa violenta decat restul canalelor de televiziune. Canalele de desene animate difuzeaza, in medie, 20 de acte de violenta pe ora de emisie, fata de 14 prezente la posturile generaliste si cele informative.

Sursa

E greu de păstrat echilibrul între educaţia laxă şi cea prea strictă, însă a-ţi trata copilul ca pe un mini-adult (cu tot ce implică rolul respectiv), e un bun început.

]]>
By: Oliver https://acru.ro/sapte-ani-de-acasa/#comment-1017 Oliver Tue, 17 Apr 2012 00:51:17 +0000 http://acru.ro/?p=5751#comment-1017 Parintii se asteapta ca altii sa le educe copii. Daca in primii 7 ani unui copil i-se explica de ce X si Y este gresit, de ce Z este bun si cat de bine ii va fi lui peste ceva timp daca urmeaza calea cea drepta poate sa aiba majoritatea prietenilor golani si sa se uite la noua din zece filme cu injuraturi si nu il va influenta. Nu sunt psiholog si nici nu am copii dar sunt de parere ca atunci cand educi un copil trebuie sa ii explici de unde ai pornit si care este recompensa pentru acel lucru. La matematica in gimnaziu ti-se spune ca sinus de 90 de grade este 1, insa foarte putini profesori deseneaza cercul trigonometric sau iti spun unde se foloseste in practica. Prefera sa iti tranteasca un tabel cu valori si sa iti dea trei exercitii seci de rezolvat. Exista si parinti care fac invers, isi "supra-educa" copii. Ma refer la parintii care isi protejeaza copii de tot ce inseamna violenta, parinti pentru care desenele animate Asterix si Obelix este prea violent.Da, exista, credeti-ma pe cuvant ;) Societatea in care traim nu e doar lapte si miere iar un copil tinut in puf nu va intelege anumite concepte si va fi exilat social pentru ca nu e antrenat, asa cum ai zis tu mai sus. Semi ontopic: Jocurile nu te fac violent, fratele meu a vazut fatalitatea lui Sub-Zero in Mortal Kombat la ~ cinci ani si este o persoana extrem de non-violenta :) De pe wikipedia: "The series is known for its high levels of bloody violence, including, most notably, its Fatalities—finishing moves, requiring a sequence of buttons to perform, which, in part, led to the creation of the ESRB" Parintii se asteapta ca altii sa le educe copii. Daca in primii 7 ani unui copil i-se explica de ce X si Y este gresit, de ce Z este bun si cat de bine ii va fi lui peste ceva timp daca urmeaza calea cea drepta poate sa aiba majoritatea prietenilor golani si sa se uite la noua din zece filme cu injuraturi si nu il va influenta.

Nu sunt psiholog si nici nu am copii dar sunt de parere ca atunci cand educi un copil trebuie sa ii explici de unde ai pornit si care este recompensa pentru acel lucru. La matematica in gimnaziu ti-se spune ca sinus de 90 de grade este 1, insa foarte putini profesori deseneaza cercul trigonometric sau iti spun unde se foloseste in practica. Prefera sa iti tranteasca un tabel cu valori si sa iti dea trei exercitii seci de rezolvat.

Exista si parinti care fac invers, isi “supra-educa” copii. Ma refer la parintii care isi protejeaza copii de tot ce inseamna violenta, parinti pentru care desenele animate Asterix si Obelix este prea violent.Da, exista, credeti-ma pe cuvant ;)

Societatea in care traim nu e doar lapte si miere iar un copil tinut in puf nu va intelege anumite concepte si va fi exilat social pentru ca nu e antrenat, asa cum ai zis tu mai sus.

Semi ontopic: Jocurile nu te fac violent, fratele meu a vazut fatalitatea lui Sub-Zero in Mortal Kombat la ~ cinci ani si este o persoana extrem de non-violenta :)

De pe wikipedia:
“The series is known for its high levels of bloody violence, including, most notably, its Fatalities—finishing moves, requiring a sequence of buttons to perform, which, in part, led to the creation of the ESRB”

]]>
By: Acru https://acru.ro/sapte-ani-de-acasa/#comment-1007 Acru Sat, 14 Apr 2012 15:06:37 +0000 http://acru.ro/?p=5751#comment-1007 @Sandra, partea cu "greutăţile şi suferinţele" n-o poţi controla. Ele apar oricum. Îl poţi <strong>antrena</strong> pe copil pentru momentele respective sau îl poţi lăsa complet <strong>nepregătit</strong>, bazându-te pe speranţa că "s-o descurca" el cumva. @Sandra, partea cu “greutăţile şi suferinţele” n-o poţi controla. Ele apar oricum. Îl poţi antrena pe copil pentru momentele respective sau îl poţi lăsa complet nepregătit, bazându-te pe speranţa că “s-o descurca” el cumva.

]]>