«

»

Rocadă politică la Realităţi

13 Ianuarie 2012

Realitatea lui Sebastian Ghiţă (România TV) şi Realitatea lui Vîntu, deţinută formal de Elan Schwartzenberg (Realitatea TV) au făcut rocada mare. România TV preia rolul de instrument electoral al PSD, alăturându-se trustului Intact, în timp ce Realitatea TV redevine o televiziune prietenoasă cu PD-L. Acesta pare a fi preţul pe care Sorin Ovidiu Vântu l-a plătit pentru a respira, din nou, aerul proaspăt al libertăţii.

Realitatea ia de la Băsescu decapitarea lui Arafat

Până mai ieri, Realitatea TV era boicotată oficial de reprezentanţii PD-L, ca urmare a unei decizii a Biroului Permanent Naţional (BPN).

 “Din respect pentru o informare corectă a cetăţenilor, reprezentanţii PDL nu vor mai participa la emisiunile de dezbatere ale Antena 3 şi Realitatea TV” – Gheorghe Flutur-vicepreşedinte PD-L, iunie 2010

Realitatea Tv PD-L logo sigla

Din nou împreună

În pofida ostilităţii anterioare, Preşedintele Traian Băsescu alege să dea telefon la RealitateaTV pentru a interveni într-una dintre emisiunile care-l avea ca invitat pe medicul Raed Arafat. Episodul s-a produs luni, 9 ianuarie. Doctorul de origine palestiniană nu era nici la prima, nici la singura intervenţie televizată în care critica public proiectul noii Legi a sănătăţii. Totuşi, şeful statului a ales tocmai emisiunea Realităţii Schwartzenberg Vântu pentru a interveni şi a provoca, practic, demisia “părintelui” SMURD.

Virulenţa atacului preşedintelui a produs ambele efecte scontate. Raed Arafat şi-a dat demisia din funcţia de Subsecretar de Stat, iar emisiunea Realităţii TV a fost citată de absolut toate posturile concurente, cu preluare de imagini şi specificarea sursei.

Cum ecourile scandalului sunt departe de a se fi stins, Realitatea TV beneficiază în continuare de mâna prietenească de ajutor pe care Traian Băsescu i-a dat-o, sub forma unei exclusivităţi în orele de maximă audienţă. De acum înainte, orice referire la destinul SMURD va fi legată, direct sau indirect, de muştruluiala publică pe care canalul de ştiri a intermediat-o.

Parafrazând o celebră replică, credem că trustul Realitatea Media (în insolvenţă) va continua să ia de la Băsescu  şi de la alţi politicieni ai puterii pe parcursul întregului an electoral 2012. Dacă va fi aşa, dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu vor fi instrumentate cu acuzatul în stare de libertate.

Ponta îi deschide şampania lui Ghiţă. Şi invers

România TV  PD-L logo RTV siglaLegătura dintre PSD şi cealaltă Realitate, botezată România TV e chiar mai uşor de stabilit. Ajunge să ştii că Victor Ponta, preşedintele PSD şi Sebastian Ghiţă, patronul România TV, au petrecut de Revelion la Viena, urmărind împreună celebrul concert al Filarmonicii.

Conform ziarului Puterea, Ponta şi Ghiţă n-au făcut decât să respecte o tradiţie, schimbând doar locaţia. Cu exact un an în urmă, liderul Opoziţiei şi şeful România TV ciocneau cupele de şampanie la hotelul Peştera din Moroieni, Dâmboviţa.

Potrivit înregistrărilor audio făcute publice anul trecut, pe vremea când Vântu şi Ghiţă nu-şi împărţiseră televiziunea şi se ameninţau reciproc, patronul România TV i se adresează lui Victor Ponta cu expresia “bă, o f… pe mă-ta, te duci la televizor”. Micul Titulescu îi răspunde amicului Ghiţă, elevat şi cuminte, “mă duc în p… mea, vin eu la televizor”.

Acţionarii formali

Insol(v)enta Realitatea TV e controlată de un offshore cipriot, Bluelink Comunicazione Ltd., care îi are ca asociaţi pe Emilian Schwartzenberg (zis Elan) şi pe Vitalie Dobîndă, omniprezentul reprezentant al lui Sorin Ovidiu Vîntu.

România TV (fostă RTV) e controlată de S.C. Ridzone Computers SRL din Târgu Jiu. 95% din Ridzone aparţin societăţii RTV Satellite Net SRL din Ploieşti, deţinută integral de Radu Mihai Tronaru, un interpus al lui Sebastian Ghiţă.

1
Vote -1 Vote +1Probiu
14 Ianuarie 2012 @ 11:37

Perfect de acord cu tine

2
Vote -1 Vote +1ionut
18 Iunie 2012 @ 23:10

astea-s chestii trecute. dupa cum bine stiti, daca ati avut neplacerea sa deschideti realitatea in ultimele luni, nu mai sprijina PDL.

3
+1 Vote -1 Vote +1Acru
21 Iunie 2012 @ 22:51

@ionuţ, ai perfectă dreptate. Ca dovadă, Sorin Ovidiu Vîntu tocmai a fost încarcerat. Deşi avea dreptul la recurs, SOV a renunţat şi merge la închisoare.
Realitatea redevine pro-USL.

Tu ce părere ai?