«

»

Turismul şi Bulică de Coloneşti

31 Iulie 2012

idei bune dezbatere argumenteColoneşti de Olt e numele celei mai în vogă staţiuni turistice româneşti, cel puţin în vara lui 2012. Harnicei populaţii de baştină i s-au adăugat încă pe atâţia turişti, dornici cu toţii să-şi exercite datoria civică. Astfel că prezenţa la referendum a fost de 200% în două dintre cele patru secţii de votare, media finală fiind 184% (una sută optzeci şi patru %) (sursa). Spiritul cetăţenesc înflăcărat a fost vegheat de primarul USL Valerică Mircea Stan, fiul deputatului Nicolae Stan, zis Bulă.

Comorile turistice din Coloneşti

Situată între Lunca Corbului şi Scorniceşti, comuna Coloneşti (perla turistică a judeţului Olt) propune vizitatorilor peisaje de neuitat, precum acest lac de verde. Cu un amestec de modern şi clasic, arhitectura locală îţi taie respiraţia. Iată, spre exemplu, faimoasă clădire a Cooperativei de Credit, imortalizată pe site-ul primăriei unde a fost remarcată de cei 1271 de români care au votat pe liste suplimentare la Coloneşti. O altă atracţie locală este Podul de peste râpă, care întâmpină semeţ vizitatorii la intrarea în localitate. Oferta estivală de nerefuzat e completată de existenţa arbuştilor (porumbarul, măceşul, gherghina) în spatele cărora vieţuiesc specii ca vulpea, veveriţa, ţiganul şi lupul. Cum să nu se dubleze populaţia pe timpul verii?

Meritul pentru înflorirea turismului (băsiştii i-ar spune electoral) pe plaiuri oltene aparţine tânărului şi merituosului edil Bulică Valerică Mircea Stan. El e fiul fostului primar, deputatul USL Nicolae Stan, mai cunoscut drept Bulă. Stan a fost ales în 2008 pe listele PD-L, apoi a devenit independent, s-a înscris în UNPR, pentru ca de anul trecut să treacă la Partidul Social Democrat (PSD). Trei partide şi o neatârnare în patru ani.

Cum referendumul a fost organizat impecabil, după cum declarau premierul Victor Ponta şi preşedintele interimar Crin Antonescu, bănuim că afluenţa de turişti înregistrată la Coloneşti se datorează charismei lui Nicolae Stan. Probabil miile de pelerini electori pe liste suplimentare veniseră în comuna olteană pentru a-l asculta pe Bulă vorbind. Calităţile oratorice şi scenice ale parlamentarului Stan explodează în videoclipul următor. Ascultaţi-l, cunoaşteţi-vă aleşii, apoi fuga la Coloneşti, căci acolo e viitorul turismului românesc.

Aţi mai auzit un discurs mai înflăcărător? Cum să nu vină mii de oameni la Coloneşti ca să-i soarbă vorbele?

1
+3 Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
1 August 2012 @ 10:22

:) )
nici macar o lovitura de stat nu stiu sa dea cum trebuie …

2
+1 Vote -1 Vote +1maria
14 August 2012 @ 21:32

Sunt din Colonesti, fiecare familie are cate 2-3 copii de varsta mea, 60 ani si copiii lor cu varste de peste 18 ani;
Acestia locuiesc la oras, Slatina sau Pitesti si in wikend, vin la tara la parinti, in fiecare saptamana……
Mai sunt persoane migrate dupa colectivizare in toata tara care la pensie s-au dus pe pamanturile natale unde si-au facut case, dar isi pastreaza buletinul de bucuresti sau alte orase……
Asa ca mai incet cu ,,turistii,, oricum comuna este frumoasa cu radacini adanci in neolitic…..de unde si denumirea comunii din epoca romana, dar asta este alta poveste…….Colonesti de la coloni……
Poate m-am facut inteleasa, da?

3
+4 Vote -1 Vote +1Acru
15 August 2012 @ 7:16

@Maria, da, poate. :D

Am înţeles că în fiecare weekend populaţia Coloneştiului practic se dublează. Chiar e interesant cum face faţă infrastructura acestei afluenţe. La Sinaia, prezenţa a fost de 74,5%, iar la Buşteni de 74,3%. Şi era tare aglomerat. Coloneştiul, cu 184%, trebuie să fie un furnicar la sfârşit de săptămână! Nu se produc blocaje în trafic, nu-i coadă la teleferic parcul acvatic pârtie cârciumă?

Mai înţelegem că sute de locuitori sunt masochişti fiscal. Ei “îşi păstrează buletinul de Bucureşti sau alte oraşe”, deşi au au case şi locuiesc în Coloneşti. O cărtică numită Codul Fiscal ne învaţă că persoanele fizice care au în proprietate două clădiri datorează un impozit majorat cu 65% pentru clădirea în afara celei de la adresa de domiciliu.

Tu ce părere ai?