«

»

7 motive pentru care Becali a devenit liberal

29 Octombrie 2012

USL afiş electoral liberal Gigi Becali PNL

Galeria PNL

“Înaintaşii liberali s-au răsucit în morminte când au aflat că George Becali  a devenit reprezentantul Partidului Naţional Liberal în competiţia pentru Parlamentul României”. E remarca de bun-simţ care a însoţit vestea că PNL a devenit roş-albastru, iar liberalul Becali e urmaşul simbolic al Brătienilor, al lui Mihail Kogălniceanu şi al lui I. G. Duca.

ACRU.ro a găsit şapte motive care demonstrează că b-oierul din Pipera e compatibil cu partidul istoric condus de Crin Somnorescu Antonescu. Vi le prezentăm pac-pac.

Cele 7 argumente pentru integrarea lui Gigi Becali PNL

  1. Fiul liderului liberal Ion I. C. Brătianu se numea Gheorghe Brătianu. Deşi istoric şi academician, Gheorghe Brătianu are ceva în comun cu Jiji: iniţialele G.B. În plus, Becali locuieşte în Ilfov. Deci a făcut rost şi de litera “I“;
  2. Gigi se închină cu dreapta. Pe hârtie, doctrina PNL e de dreapta. Şi tot pe dreapta trage războinicul luminii când e oprit de poliţişti;
  3. El Ciobandante Stelar e prietenos cu figurile marcante ale liberalismului contemporan. Pe Călin Popescu Tăriceanu l-a gratulat doar cu apelativul Very Important Papagal, în timp ce VC Tudor a primit un tratament mai dur, fiind numit “gunoi handicapat nebun, şpăgar neisprăvit”. Camaradul de alianţă Dan Voiculescu a fost felicitat cordial alături de întreaga familie;
  4. Înclinaţiile liberale ale latifundiarului din Pipera au ieşit la iveală încă de când a citit Manualul Războinicului Luminii cu două markere. “Cu galben am subliniat pasajele care mi-au plăcut şi unde m-am identificat cu eroul cărţii, iar cu verde pe cele care nu mi-au plăcut şi nu le-am citit”, a declarat el. Observaţi subtila trimitere la cromatică, galbenul fiind culoarea drapelului PNL;
  5. Berbecali a spus: “Noi, de când ne-am născut, noi ne-am născut opuşi”. Liberalismul are în centrul său individul;
  6. Gigi Becali aplică practic principiul doctrinar naţional-liberală “Prin (n)oi înşine!”. Din proprie iniţiativă, el şi-a distrus îndreptat tabla autoturismului Maybach cu ranga. În curtea vilei creşte câteva oi pe care el însuşi le mulge în fiecare dimineaţă. El singur stabileşte tactica şi componenţa echipei Steaua. Din propriile mâini împarte teancuri de bani. E tinichigiu, cioban, antrenor, psiholog, tehnician şi contabil. Mai mult, spune că ”imnul Stelei va fi o melodie religioasă şi o să cânt eu, că sunt talentat” şi îşi concepe singur afişele de campanie electorală;
  7. “Sunt gândurile mele, care am zeci de gânduri: şi da, şi nu, şi ăsta, şi ăstălalt, care se-nvârt ca zecile gândurile astea în capul meu, dar nu e niciunul stabil”, mărturiseşte colegul de partid politic al filozofului Neagu Djuvara. Avem încă o dovadă că Becali e un liberal pur-sânge, un gânditor care-şi întemeiază existenţa pe diversitatea preocupărilor, dinamism intelectual şi pluralism ideatic;

Forajul Brătienilor

Becali PNL istorie bratianuParafrazându-l pe acelaşi celebru cioban, putem spune că “nu mai e mult până mai e foarte puţin” iar Gigi Becali va deveni parlamentar al elitistului Partid Naţional Liberal. George Crin Laurenţiu Antonescu spune că promovarea lui Becali este o “înţelegere firească” şi că Brătienii nu se întorc de pe o parte pe alta în morminte odată cu becalizarea formaţiunii politice. Are dreptate. Nu se întorc, ci se rotesc precum titirezii în ritm de tiki-taka. Mai au niţel şi forează până la pânza freatică.

1
-15 Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
30 Octombrie 2012 @ 9:16

din pacate cred ca este prea tirziu ca asocierea asta sa produca efecte dpdv electoral.

2
-3 Vote -1 Vote +1Ionut Stoica
2 Noiembrie 2012 @ 11:09

Erata: Neagu Djuvara alaturi de alti liberali adevarati au demisionat din PNL de mult…asa am auzit. Stim cu totii ca PNL de acum nu mai are nici o legatura cu ce era inainte. De aia nici nu ma mir de ce se intampla cu el (PNL) . Intrebarea ar putea fi: pe cine n-ar primi PNL ? :)

3
+1 Vote -1 Vote +1Ionut Stoica
2 Noiembrie 2012 @ 11:15

Stiam ca Neagu Djuvara a demisionat din PNL
Liviu Mihaiu si el, nu ca ar fi fost foarte implicat in PNL, dar ca si persoana publica.
Sa nu uitam ca PNL s-a spart de mult, de cand s-a divizat in PDL / PNL. PNL actual doar numele il mai are. Liberalii au plecat si nu-s reprezentati din pacate, politic.

Acum am citit si asta

4
+1 Vote -1 Vote +1Izabela Ciocoi
2 Noiembrie 2012 @ 12:59

N-a demisionat din PNL domnul Neagu Djuvara. A zis doar ca ii e rusine de halul in care a ajuns partidul si ca se preface ca nu-i cunoaste pe liderii de acum.

5
+1 Vote -1 Vote +1Ionut Stoica
2 Noiembrie 2012 @ 13:38

da, am citit ca nu-si poate da demisia din asa ceva- “Partidul National Liberal” – dupa ce neamul sau este de 170 de ani in “liberalism”- dar a fost foarte clar cand a spus despre Crin Antonescu ca e prostul ce implineste vechea vorba romaneasca “prostul nu e prost destul daca nu e si fudul” :)
Ne putem imagina ce simte acum.Si da, e intr-adevar greu de inteles cum o nulitate absoluta de felul lui Crin Antonescu ajunge in fruntea unui partid cum era PNL. Si nu e singurul liberal intors pe dos. Iata-l si pe Plesu, desi poate stiti articolul de acum 2 luni.

6
+2 Vote -1 Vote +1Izabela Ciocoi
2 Noiembrie 2012 @ 14:03

Foarte interesant si pertinent inteviul cu Andrei Plesu! Nu-l stiam, multumesc Ionut! E radiografia starii triste in care a ajuns clasa politica romaneasca…din pacate.

7
-2 Vote -1 Vote +1gavozdita
2 Noiembrie 2012 @ 15:22

Să nu uităm că Neagu Djuvara a făcut parte în tinerețe dintr-un partid ultra-naționalist.Ideea de bază este că oricine poate să evolueze.Dacă are de la ce să pornească.

8
+1 Vote -1 Vote +1Giulian sorin
11 Noiembrie 2012 @ 9:01

ceau izabela , de unde esti?

9
Vote -1 Vote +1Giulian sorin
11 Noiembrie 2012 @ 9:11

izabela, trimite-mi pretenia pe Facebook.

10
Vote -1 Vote +1Izabela Ciocoi
12 Noiembrie 2012 @ 17:38

Servus, Sorine. Ne cunoastem de undeva?
Nu-mi place Fasbook, dar ne vedem aici, daca vrei. Eu intru sigur cam la doua-trei zile.

11
Vote -1 Vote +1gavozdita
18 Septembrie 2013 @ 15:33

Dar unde e oierul acum?

12
Vote -1 Vote +1Acru
18 Septembrie 2013 @ 16:08

O face pe martirul la răcoare fără aer condiţionat. Şi împarte.

Tu ce părere ai?