«

»

România în oglindă. Ce vom vedea?

30 Octombrie 2012

Despre Iulian Crăciun am scris acum nouă luni. În articolul Eroii reali nu sunt vehemenţi, tânărul manager de IT imobilizat în scaun cu rotile era prezentat ca antiteza falselor modele din societatea românească.

“Aţi auzit de Adrian Sobaru, nu-i aşa? Dar despre Iulian Crăciun? Vreţi eroi autentici, nu antieroi? Iulian Crăciun e un erou, iar asta e povestea lui. Hai să învăţăm de la Iulian Crăciun,nu de la Adrian Sobaru.”

a fost concluzia articolului publicat de ACRU.ro pe 11 ianuarie 2012.

Contrastul maxim

colegiu alegeri Iulian Crăciun varan felix

Ce alegi?

Astăzi, învingătorul care şi-a sfidat handicapul de gradul întâi devenind antreprenor, ne pune în faţă o oglindă. Va candida împotriva motanului Felix lui Dan Voiculescu în colegiul senatorial 8 din Bucureşti. Are drept buget de campanie câteva pizze şi mizează pe voinţa lui titanică pentru a contracara impactul unui sistem mediatic gigant, fondat cu banii aparatului opresiv comunist. Crăciun (34 de ani), fondatorul platformei StartEvo, crede că “nu există nu se poate şi trebuie doar să crezi cu adevărat în şansa ta”. Venind de la un tip cu atrofie spinală musculară tip 3 care şi-a întemeiat o familie şi o afacere, gândul nu mai pare un simplu clişeu motivaţional, ci o idee sinceră a unui om care vorbeşte dintr-o experienţă reală.

Arareori binele şi răul sunt atât de clar delimitate, căci de puţine ori opoziţia dialectică e într-atât de evidentă. Confruntarea electorală dintre Iulian Crăciun şi varanul turnător Dan Voiculescu elimină nuanţele. Cei doi reprezintă valori umane şi modele de viaţă antagonice, iar mesajul simbolic al opţiunii nu lasă loc de doar şi poate. De aceea, nici nu e relevant ce partide reprezintă.

Prin votul lor, alegătorii din Colegiul 8 ne vor spune ce şi cine sunt românii cu adevărat după 23 de ani de libertate. Ce preţuiesc şi încotro vor să se îndrepte: înainte, spre o societate meritocratică, incluzivă, tolerantă, care răsplăteşte perseverenţa onestă şi libera iniţiativă sau înapoi, spre tenebrele mocirloase în care băieţii deştepţi cu ochi albaştri de la Securitate ridică imperii de propagandă proletară ipocrită şi fac afaceri cu terenuri preluate de la stat.

Iulian Crăciun sau Dan Voiculescu? Rezultatul e oglinda în care vom vedea România reală.

Tu ce părere ai?