«

»

De la energie şi armament, la proiectare, via PDL

2 Decembrie 2011

Un caz cu spioni, politicieni, interese imobiliare, trafic de arme, căpuşe ale sistemului sanitar şi vânătoare de active iese la iveală odată cu schimbarea din funcţie a unui “băiat deştept”.

PD-L-istul Ionel Aurel Lascu, fost secretar de stat, şef al Departamentului pentru Armamente din Ministerul Apărării Naţionale a fost demis din funcţia de director general al institutului de proiectare Iprochim S.A., începând cu 1 decembrie, post pe care îl ocupa de la începutul acestui an.

Lascu, pionul lui Dorian Sam Schwartz?

clinica sfantul lucas plevneiFostul şef al înzestrării armatei a fost numit director al Iprochim, companie controlată de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), la începutul anului curent, în 15 februarie. Iprochim deţine un important patrimoniu imobiliar, evaluat în prezent la peste 50 de milioane de euro.

Cel mai important activ al societăţii este situat în Calea Plevnei 137, unde Iprochim deţine o suprafaţă construită de 7760 metri pătraţi şi un teren de peste 16 mii mp. În acelaşi loc se află şi clinica medicală privată Saint Lukas. Intenţia de extindere a spitalului de lux al vedetelor pare a fi miza pentru care a fost schimbat Lascu. Cel puţin aşa lasă să se înţeleagă oficialii MECMA, care au convocat Adunarea Generală a Acţionarilor pentru

Recuperarea prejudiciilor cauzate de Directorul General al Societăţii (adică Ionel Aurel Lascu) prin încheierea cu S.C. Lukas Clinic SRL a contractelor de închiriere a activelor societăţii situate în Calea Plevnei nr. 137 […] în cazul în care nu vor fi renegociate clauzele contractuale care sunt oneroase pentru S.C. Iprochim S.A.

Textul integral al convocatorului aici

Spitalul St Lukas aparţine medicului Dorian Sam Schwartz şi e rezervat unei clientele de elită, vedete, diplomaţi, oameni de afaceri etc. Schwartz controlează şi RomGerMed, firmă implicată în mai multe scandaluri legate de externalizarea serviciilor de analize în spitalele finanţate de stat. Exemple în acest sens sunt Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”  şi Spitalul Municipal din Câmpina.

Discret şi eficient – istoria lui Lascu

Lascu, un apropiat al fostului Ministru al Apărării Mihai Stănişoară, a fost monitorizat de serviciile secrete româneşti în urmă cu şapte ani, pe vremea când lucra pentru firma Boss Exim Trading Group, parte a unui concern implicat în comerţul cu arme.

Ionel Aurel Lascu PDL

Lascu semnează

Anterior, în perioada 2000-2003, Aurel Lascu (acum în vârstă de 49 de ani) a activat în domeniul comerţului cu energie, la o firmă „de apartament”, Group Trading M&D 2000. Interesant e că anonima societate pentru care lucra Ionel Lascu se afla, în anul 2000, pe lista celor doar 14 titulari de licenţe ANRE pentru furnizarea de energie electrică în România. În afară de băieţii deştepţi, dar anonimi, de la firma PD-L-istului, lista e formată din nume grele precum Alro, Grivco, Hidroelectrica, Petrom, Luxten. Lista completă aici.

Discret şi eficient, Lascu e înlăturat brutal după doar 9 luni de la cârma Iprochim. Poate că maurul şi-a făcut, ca de fiecare dată, datoria.

Ionel Aurel Lascu rămâne intangibil

(20 ianuarie 2012)

Reprezentantul MECMA la AGA Iprochim, Niculina Tâlvăr, a votat “împotrivă” la toate punctele de pe ordinea de zi referitoare la Aurel Lascu şi asocierea dintre Saint-Lukas şi Iprochim. Cum statul român, prin Ministerul Economiei,  deţine 73% din capitalul social al întreprinderii, contractele rămân în vigoare, iar fostul secretar de stat e negustor cinstit.

Niculina Tâlvăr e consilierul personal al lui Valeriu Tabără, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Tabără e deputat PD-L de Timiş.

1
+1 Vote -1 Vote +1Doctor T
5 Decembrie 2011 @ 13:51

la ce pacienti are spitalul lucas, astia de la iprochim o sa fie mutati de acolo cat ai bate din palme daca vor comenta ceva

2
+1 Vote -1 Vote +1GAI
13 Aprilie 2014 @ 12:32

Dintre cei interesati de distrugerea Iprochim ca institut de proiectare, ca sa puna mana pe activele din Calea Plevnei, nu trebuie uitat nici DAN COJOCARU, actionar principal la SC PROIECT BUCURESTI SA si la Iprochim.
SC PROIECT BUCURESTI SA a primit celebrul milion de dolari de la primarul Traian Basescu pt. un pseudo proiect pt. podul Basarab, infractiune spalata apoi de judecatorul Ceausescu, acum la curtea constitutionala!

Jaf! Jaf! Jaf!

Tu ce părere ai?