«

»

Iarna ne va lua prin surprindere

21 Octombrie 2012

Nostradamus s-a retras scârbit după ce a citit în sondaje rezultatul alegerilor legislative din decembrie. I-a predat legătura foarte-clarvăzătoarei Ildiko Balmuş, care, după ce a umplut de bale câteva prosoape, a grăit stinsă: ger, nămeţi, troiene, dezastru, primar, campanie. Apoi a plecat şi ea, lăsându-ne facila misiune de prezice viitorul imediat.

ŞOC! Iarna vine în anii electorali

iarna surprindere zapada

N-are cum!

După o vară secetoasă şi o toamnă blândă, urâta iarnă ne va surprinde mai tare ca oricând. În fond, cine s-ar aştepta să ne deranjeze cu prezenţa taman într-un an electoral, când ţara fierbe în aşteptarea alegerilor, iar primarii nu-şi mai văd capul de treabă? Sunt 23 de grade afară şi edilii au de pregătit pungile cu zahăr şi făină, de încins grătarele pentru mititei, de umplut sticlele cu rachiu argumente lichide, de lipit afişe cu promisiuni şi acuze, de închiriat microbuze pentru turiştii locali călători prin ţară cu ştampila, de raportat structurilor centrale de partid stadiul îndeplinirii planului de pomeni electorale. Ehei, nu-i uşor să fii ales al poporului cu funcţie de răspundere administrativă! Ai multe de organizat, iar îndepărtata iarnă n-are loc pe lista priorităţilor.

Pentru aparatul ministerial e şi mai greu. Numai la venirea iernii nu-ţi vine să te gândeşti când mai ai doar câteva săptămâni la dispoziţie ca să-ţi numeşti apropiaţii în funcţii diplomatice ori să-i ungi în Consiliile de Administraţie ale companiilor de stat şi prin agenţiile guvernamentale. Pe lângă această activitate îndatoritoare, trebuie urmat programul de tăiat panglici la proiecte aproape terminate care vor fi abandonate intra în conservare imediat după alegeri, pentru că banii s-au cheltuit pentru majorări de salarii, pensii, ajutoare şi prime de murături. Dă-o încolo de iarnă, o aştepta şi ea până la primăvară!

În fine, parlamentarii au cea mai încărcată agendă. Şi-au pregătit deja bocceluţele cu haine de schimb şi le-au distribuit prin studiourile televiziunilor. Vor dormi doar în timp ce se difuzează publicitatea, iar în rest vor minţi combate. Fiind tot timpul încălziţi de reflectoare, nici nu vor observa venirea iernii.

Ce urmează?

sondaj acruCăderea primilor fulgi de zăpadă va părea un incident uluitor. Abia după ce jumătate din drumurile naţionale se vor fi blocat, autorităţile vor întreba năucite: “de unde naiba a mai venit şi iarna pe capul nostru?”. Apoi, vor constata că “ăia dinainte” au furat motorina pentru utilajele de deszăpezire, au mâncat toată sarea şi au distribuit nisipul pisicilor de partid. Vor ordona o anchetă internă pentru a găsi vinovaţii. Odată cu primii ghiocei, vor răsări şi explicaţiile pentru care iarna ne-a luat, din nou, prin surprindere.

Tu ce crezi?

Va lua iarna (din nou) prin surprindere autorităţile româneşti?

 


Sursa foto1: libertateailuziei.ro

1
Vote -1 Vote +1Valentin
24 Octombrie 2012 @ 14:43

Ma gandesc cu teama ca vine noiembrie,ca vine iarna( de la cate minciuni au fost spuse de politicieni anul asta) cred ca o sa inghete si cauciurile masinilor, ma gandesc ca poate ii cade in cap lui Basescu o stalatida, poate pateste si el ceva ,un cap spart, o gaura ceva.
Insa cred ca-mi fac sperante degeaba, insa na , speranta moare ultima!

Tu ce părere ai?