«

»

Masochismul elveţian şi plezirismul românesc

14 Martie 2012

Prin avalanşa de ştiri despre salariile bugetare, crima de la coafor şi limba în care învaţă medicină studenţii din Târgu-Mureş, s-a prelins, discret, o informaţie despre elveţieni. A fost strecurată în finalul jurnalelor, ca să umple desfăşurătorul.

Ştirea zice aşa:

66,5% dintre cetăţenii Elveţiei au respins, prin vot, creşterea duratei concediului legal de odihnă, în prezent stabilită la 4 săptămâni.

muncitori şantier bucureşti

Ptiu, ce bine o duc elveţienii!

Staţi aşa, ce-au făcut? Au refuzat voluntar să primească bani, odihnindu-se în acest timp? Gestul lor este ori rezultatul consumului excesiv de ciocolată învelită în staniol de celebra marmotă, ori referendumul a fost fraudat de exploatatori. Sau la urne au fost prezenţi doar masochiştii? Grila de valori autohtonă nu poate accepta o asemenea enormitate. Dacă aveţi îndoieli, haideţi să-i întrebăm pe domnii din imagine, aflaţi la muncă în centrul Bucureştiului, cum ar fi răspuns ei la întrebarea “doriţi mai multe zile de odihnă plătite de angajator?”.

Noi, românii, ne bucurăm la fiecare majorare a salariilor şi pensiilor fără să ne pese de inflaţie, ne batem pe sarmale şi mititei gratis şi-l votăm pe Dan Diaconescu pentru că promite dividende lunare de la Compania Naţională Averea Poporului plus 20.000 de euro fiecărui cetăţean cu aspiraţii de antreprenor. Traian Băsescu a câştigat alegerile cu sloganul „Să trăiţi bine!” (nu „Să munciţi bine!), dar a devenit dictatorul Băsescu atunci când a aprobat diminuarea veniturilor angajaţilor bugetari.

Carpe diem a zis filozoful

Doi din trei elveţieni au refuzat mărirea concediului plătit pentru că măsura dăuna economiei pe termen lung. Noi tăiem pădurile pentru că avem nevoie urgentă de lemne, dar privim apoi neputincioşi cum o iau la vale bucăţi întregi de pământ, cu tot cu preţioasele noastre locuinţe. Construim lângă râu fiindcă e terenul ieftin şi priveliştea încântătoare, apoi plutim cu barca pneumatică în jurul casei când vine o ploaie serioasă. Evident, doar autorităţile şi soarta sunt de vină.

Ne-am luat cel mai mare televizor din magazin pe datorie „doar cu buletinul”, apoi postăm cereri ipocrite de eutanasie pe Facebook pentru că nu ne mai permitem să hrănim pisica Albastru de Rusia conform dietei recomandate de nutriţionist.

Dacă le iei elveţienilor munţii, băncile şi civilizaţia, nu mai rămâne mare lucru de capul lor, spune o vorbă de duh românească. Nouă nu-i nevoie să ne iei nimic, ne furăm singuri căciula.

1
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
14 Martie 2012 @ 18:37

6 saptamini asta banuiesc ca inseamna de fapt 30 de zile lucratoare. Ceea ce nici nu e mult comparativ cu Franta, Germania, Olanda.

2
+2 Vote -1 Vote +1Izabela Ciocoi
15 Martie 2012 @ 16:51

elvetienii astia nu stiu sa-si traiasca viata, zau! pun pariu ca nici macar cantece de petrecere n-au…

3
+2 Vote -1 Vote +1urmatorul pas
17 Mai 2012 @ 0:19

si noi inca punem botu la mici si bere

4
-2 Vote -1 Vote +1Giulian sorin
11 Noiembrie 2012 @ 9:00

Izabela de unde esti???
din resita?

Tu ce părere ai?