Un cot de copil face 600 RON (6 milioane de lei vechi), fără TVA. Sursa informaţiei este medicul penal Ioan Dobrescu, al cărui târg de vieţi şi sănătate are loc zilnic la Clinica de Pediatrie nr. 1 din Cluj. Banii se pot plăti şi în tranşe, caz în care avansul necesar e minimum jumătate din suma finală. Costul eventualelor complicaţii datorate de întârzierea plăţilor e suportat doar de aparţinătorii copilului, cu titlu de restanţă purtătoare de penalităţi.
Tranzacţiile sunt scutite, din oficiu, de TVA şi impozit, contravaloarea prestaţiei fiind şpagă în sumă netă. Doritorii sunt aşteptaţi la spitalul talcioc de către doctorul recidivist Ioan Dobrescu, individ care acum trei ani a fost condamnat la 1 an şi 11 luni închisoare pentru luare de mită. Decizia Curţii de Apel Cluj a fost însă anulată de ICCJ, judecătorii Înaltei Curţi considerând că fapta nu prezintă pericol social. Evident, periclitarea vieţii şi a integrităţii fizice a bolnavilor nu sunt chestiuni “periculoase” din punct de vedere social, important e să fie halatul temeinic apretat.
Care dă mai mult ca să-mi fac meseria?
Recent, negustorul evazionist Ioan Dobrescu a fost prins în flagrant din nou, după ce a cerut şi primit bani cu titlu de mită pentru a opera un copil în vârstă de cinci ani. În mod straniu, unii consideră că actul medical ar fi făcut parte dintre atribuţiile de serviciu ale chirurgului. Iată reportajul care spune povestea unei familii disperate, căreia i s-a spus că “numai cotul costă 6 milioane“:
Doctorul Ioan Dobrescu e liber ca pasărea cerului şi îşi vinde liniştit serviciile sub acoperişul aceluiaşi cabinet, pentru care nu plăteşte nici măcar chirie. Nu putea fi cercetat în stare de arest întrucât nu dă bine să privezi de libertate ditamai doctorul, respectabil prin definiţie, chiar dacă e prins în flagrant şi recidivist. Pentru cazuri de malpraxis, mită, condiţionarea actului medical, neglijenţă sau abuz în serviciu e de vină “sistemul sanitar“, nu jegurile din componenţa lui. Nu există răspundere individuală pentru propriile fapte, ci o vinovăţie difuză, mioritic descrisă prin “aşa-i în România, e bolnav sistemul”.
4 ani cu executare
Michael Pastor e judecătorul de origine română care l-a condamnat la patru ani de închisoare (cu executare) pe medicul american Conrad Murray, care a exagerat cu sedativele administrate lui Michael Jackson, apoi a făcut eforturi disperate pentru a-l resuscita. Magistratul nu şi-a motivat sentinţa printr-o analiză a şcolii americane de medicină, ci a judecat o eroare individuală în relaţia medic – pacient. N-au contat nici contextul, nici starea precară de sănătate a starului.
Noi suntem mai relaxaţi în privinţa valorii unei vieţi, o negociem cu whisky şi uşi termopan.
ce nemernic…Ma ofer voluntar sa-i rup capul ca un serviciu adus umanitatii.