«

»

Culisele martirizării lui Raed Arafat

17 Ianuarie 2012

Raed Arafat PDL Băsescu înţelegereCunoscătorii spun că Traian Băsescu îşi calculează fiecare mişcare politică, iar impactul declaraţiilor publice e dinainte evaluat. Conform unor surse apropiate Opoziţiei, Raed Arafat ar fi primit de la PD-L propunerea de a intra într-o competiţie electorală. Asta se întâmpla înainte de celebrul conflict televizat dintre Preşedinte şi medicul de origine palestiniană.

Publicul şi mass-media au dedus, din respectivul conflict, că răspunsul lui Arafat la propunerea PD-L a fost negativ, drept pentru care „părintele” SMURD a devenit indezirabil, fiind umilit de Preşedinte şi forţat să demisioneze.

ACRU.ro crede că, de fapt, Arafat a bătut palma cu PD-L încă de anul trecut. Şi-a suportat tăcut martirizarea şi acum revine în echipa guvernamentală aducând cu sine un important capital de simpatie.

Incontestabilul profesionist Raed Arafat se întoarce voluntar şi cuminte în postul de subsecretar de stat pe care l-a părăsit acum exact o săptămână. Publicul va înţelege că Traian Băsescu a cedat presiunii populare pro-Arafat şi a făcut un pas înapoi.

Însă “concesia” era dinainte stabilită, ceea ce explică atitudinea discretă a şefului statului din ultimele zile. Dacă ninsoarea nu rezolvă natural şi efectele secundare (protestele de stradă alimentate mediatic), ar mai putea urma o “cedare”.

Raed Arafat, candidatul susţinut de PD-L la Primăria Bucureşti?

Ideea că meciul Arafat-Băsescu a fost de fapt “blat” e susţinută chiar de poziţia oficială a PD-L, exprimată prin vocea vicepreşedintelui Mihaela Popa. Într-un comunicat de presă despre care puteţi citi aici, oficialul partidului de guvernământ spune:

“Notorietatea şi credibilitatea doctorului Raed Arafat îl recomandă a fi un foarte bun candidat pe un vot uninominal, poate chiar contracandidatul doctorului Sorin Oprescu la Primaria Capitalei” – vicepreşedinte PD-L, 17 ianuarie 2012

Acest punct de vedere ar fi realmente penibil dacă atacul Preşedintelui ar fi fost doar o ieşire nervoasă sinceră, din gama celor pe care foştii săi consilieri susţin că le-ar avea din când în când.

1
+2 Vote -1 Vote +1Elena
18 Ianuarie 2012 @ 1:09

Udrea nu-l va accepta pe Raed Arafat drept candidat la primarie. la Bucuresti, ea si Sorina Placinta fac jocurile. ramane ministerul sanatatii ca varianta pentru Arafat.

2
+1 Vote -1 Vote +1Alexandra
18 Ianuarie 2012 @ 12:17

Episodul arafat e test pre electoral. elena udrea a declarat ca la inceputul lui 2012 vor anunta oficial candidatul comun PDL-UNPR la PMB. s-ar putea sa mai traga de timp acuma.

3
+1 Vote -1 Vote +1Probiu
18 Ianuarie 2012 @ 19:26

Eu cred ca suferim de scenarita…

4
Vote -1 Vote +1Tibi
18 Ianuarie 2012 @ 22:25

nici eu nu sunt prea convins de acest scenariu.. sincer? nici nu conteaza.. atata timp cat ne invartim in jurul cozii si ramanem cu aceeasi pe care-i tot rotim de 20 de ani

5
+4 Vote -1 Vote +1Acru
18 Ianuarie 2012 @ 22:45

Scenariile se referă la viitor şi sunt, prin definiţie, incerte. Vom vedea unde va candida sau în ce funcţie va fi numit Raed Arafat de către PD-L.

Textul de mai sus e despre ce ştim că s-a întâmplat deja.

Sigur, există şi varianta alternativă de interpretare a evenimentelor deja petrecute:

Traian Băsescu e un politician iertător, umil, care înţelege şi acceptă imediat când a greşit. Doctorul Raed Arafat se lasă călcat în picioare pentru că e masochist, iar apoi se întoarce acolo unde a fost scuipat, strângând mâna celui care l-a scuipat. Vicepreşedinţii PD-L dau declaraţii după cum îi taie capul, sunt independenţi, Traian Băsescu neavând nicio legătură politică cu PD-L, cu excepţia unor nostalgii.

Aşa o fi? :)

Tu ce părere ai?