«

»

Şeful bursei, mazilit de angajaţi

17 Noiembrie 2011

Nu te pune rău cu angajaţii, că s-ar putea s-o păţeşti! Şi mai ales nu da afară lideri informali. Un sfat pe care Valentin Ionescu, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) până astăzi, l-a ignorat. Astfel că a fost schimbat de la conducerea instituţiei la câteva zile după ce compania pe care o conducea, BVB, tocmai a încheiat cel mai bun trimestru din ultimii 3 ani, profitul net sporind de peste două ori pe fondul unei cifre de afaceri în creştere cu peste 50%.

La şuetă pe Internet

Performanţele financiare vin însă cu nişte costuri umane pe care Valentin Ionescu, fost salariat al unor companii europene şi unul dintre cei mai vechi brokeri români, le-a ignorat. Ionescu a studiat managementul portofoliului in Statele Unite. Acolo nu l-au învăţat despre ascuţimea hârleţului paraziţilor români care îşi văd periclitată căldurica locului de băut cafeaua (adică jobul unde, mă scuzaţi, o freacă se documentează pe net cam toată ziua).

Ia priviţi cu ce se ocupă în timpul programului de lucru, de pe calculatoarele bursei, angajaţii BVB.

de ce a fost demis Valentin Ionescu de la bursa

Salariaţii BVB în acţiune 1

de ce a fost dat afară Valentin Ionescu de la BVB

Salariaţii BVB în acţiune 2

 

Dacă v-aţi gândit la înjuratul şefului, aţi ghicit! Pe forumul ziarului Bursa. Partea şi mai tristă e că se şi laudă cu asta, semn că se simt invulnerabili. Varianta online a articolului de la care au fost extrase comentariile e (încă) aici.

Nu dai ghiocelul? Merg până la Haga!

Ionescu avea toate motivele să-şi dea seama că nu conduce nişte slujbaşi obişnuiţi, ba dimpotrivă! Anul trecut, BVB a fost reclamată la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru…acordarea diferenţiată a primei de 8 Martie! În cuantum de 300 de lei. Culmea e ca CNCD a dat dreptate angajatei procesomane Ecaterina Oancea care, de fapt, nu mai lucra la bursă în momentul efectiv al plăţii primei.

Din petiţia Ecaterinei Oancea aflăm şi despre psihoza antenelor, spaima de radiaţii a personalului bursei. Iată un fragment care ne arată cam ce nivel aveau angajaţii BVB şi care le sunt preocupările:

bvb reclamaţie Ecaterina Oancea

Psihoza antenelor la BVB

La sfârşitul anului trecut, Bursa de Valori Bucureşti îşi redusese personalul cu 10%, diminuând şi o parte dintre salarii. Rezultatele economice s-au văzut în 2011, după nouă luni BVB având un profit operaţional mai mare cu 222%. Rezultatele umane s-au văzut pe 17 noiembrie 2011. Managerul Valentin Ionescu a fost dat afară.

1
-4 Vote -1 Vote +1Adevar
17 Noiembrie 2011 @ 22:55

A fost concedit intrucat este nepotrivit (adica nepriceput) pentru post. Rezultatele financiare se datoreaza listarii Propietatea la care el nu a avut contributii.

2
+5 Vote -1 Vote +1Acru
17 Noiembrie 2011 @ 23:04

@”Adevar”- am aprobat comentariul in grafia absolut originala. Aş putea îndrăzni să vă întreb ce este “Propietatea”? Care sunt argumentele pentru care Valentin Ionescu ar fi nepotrivit?
P.S. Încercaţi utilizarea unei adrese de email valide dacă doriţi aprobarea comentariilor viitoare. Recomandarea e valabilă şi pentru viitorii comentatori. Aşadar, opiniile postate de pe adrese de tip “ionică@yahoo.com” vor fi şterse. Mulţumesc.

3
-2 Vote -1 Vote +1Matilda Roman
18 Noiembrie 2011 @ 12:12

Asa se intampla-n viata! Daca nu-ti vezi de treaba si nu respecti oamenii. Este incalificabila purtarea lui. Un neprofesionist ce nu am mai vazut. Un mincinos de 5 clase. Este un om de care imi este rusin ca l-am intalnit si cunoscut.

4
+4 Vote -1 Vote +1InSider
18 Noiembrie 2011 @ 12:17

Nasol pentru aia mari care s-au pus la mintea unor trepadusi care si-ar da si mama afara daca le-ar ameninta linistea. Valentn a fost lucrat multa vreme pe la spate.

5
+2 Vote -1 Vote +1Gigi74
18 Noiembrie 2011 @ 13:25

Nici daca venea beat la birou n-as fi dat afara un director care scoate profit dublu…. La anul pe vremea asta o sa=l roage actionarii sa vina inapoi!!!

6
+1 Vote -1 Vote +1De la marketing
18 Noiembrie 2011 @ 18:28

“Nu a indeplinit angajamentele de performanta” – asa scrie in motivare. Adica a facut profit prea mic, trebuia mai mare cu doua mii la suta!!!

7
-3 Vote -1 Vote +1Matilda Roman
18 Noiembrie 2011 @ 19:24

Rapuns pentru Gigi 74. Exact asa se va intampla. In afaceri actionezi astazi si obtii rezultate peste un an doi. Asa se face ca rezultatele din 2011 se datoreaza celor care lucrau, au lucrat in 2009 – 2010. Iar rezultatele din 2012,2013 se vor datora lui Ionescu. Tocmai de aceea vor fi si proaste, iar Ionescu tocmai de aceea a fot concediat atat de rapid. 20 de minute a fost terminat.

8
-5 Vote -1 Vote +1Miruna Marinescu
18 Noiembrie 2011 @ 21:17

As vra sa am umor dar nu am. Nu cunoasteri desigur problema. El nu cunoaste piata de capital, nu intelegea nimic din codul BVB, nu a facut niciodata o sedinta in care sa ne spuna proiectele lui, ce avem de facut ca in orice companie noramala. Ifose si atat. Daca l-ati fi vazut la TV cum aparea total nepragatit. A fost adus de plastelina atat. Toata lumea spune de cv-ului lui, studii si atat, dar uitati-va cat sta pe unde merge; 6 luni la pensii, 1 an la BCR, inca unul pe la Praga si tot asa. Cei buni au plecat si nu au mai venit sau tot cei buni au ramas in tara si au facut treaba. Este intr-o permanenta cautare dar fara sa studieze. A crezut ca daca isi trece 2-3 luni de State si inca nu mai stiu pe unde va conta. Conteaza sa faci treaba unde merge. Departe de el acest lucru. Tocmai de aceea mai mult de trei sferturi din salariati au chefuit. Toata lumea vrea un job, doreste sa munceasca bine dar sa fie si respectat.

9
+4 Vote -1 Vote +1Acru
18 Noiembrie 2011 @ 23:06

@Miruna Marinescu, 2 intrebări, cu voia dvs:
1) Care e alternativa? Cine e omul cu experienta practică în piaţa de capital, care să-şi facă treaba mai bine ca Valentin Ionescu (dpdv al rezultatelor BVB) şi să fie respectat la nivel internaţional?
2) În ce constă concret lipsa de respect a managerului V. Ionescu faţă de angajaţii bursei? Diminuarea salariilor, reducerea costurilor şi creşterea volumului de muncă nu sunt indicatori ai lipsei de respect.
Mulţumesc anticipat pentru răspunsuri. Dacă există.

10
-2 Vote -1 Vote +1Miruna Marinescu
19 Noiembrie 2011 @ 10:49

Lipsa de respect consta in faptul ca rezultatele din 2011 se datoreaza muncii celor din BVB in anii trecuti. Iar dl.Ionescu a venit doar, si a trimis poza pe la presa si a spus ca toate astea i se datoreaza lui. Tot lipsa de respect este faptul ca nu a facut nimic, dar nimic, care sa ne convinga ca la anul, datorita si muncii d-lui, va fi mai bine.
El nu a facut decat sa rateze Petrom, sa taca precum un sclav cand Treichel a spus ca ar fi trist daca ar lista BCR la BVB, nu a convins intr-un an nici macar o companie privata sa se listeze la BVB, iar nr.investitorilor a scazut dramatic( vezi statistica FCI).
Poate cel mai bun indicator al increderii pe care V Ionescu o declanseaza INVESTITORILOR ( inclusiv la nivel international) este evolutia pretului actiunilor BVB de la 45 de lei la doar 27 lei. Intr-un fel imi pare rau ca l-au schimbat pe Ionescu acum pentru ca daca il mai tineau 6 luni cumparam o actiune BVB la doar un leu.

11
-2 Vote -1 Vote +1Miruna Marinescu
19 Noiembrie 2011 @ 11:11

Am uitat fara voia mea prima intrebare. Ionescu nu a lucrat nici macar suficient , nicidecum mai bine. Este doar un broker mic de tot. Ne trebuie cineva cu carisma si profesionalism. Cineva in care investitorii sa se increada. Eu personal nu il vad decat pe dl.Andrei Siminel, dar functia este prea mica pentru posibilitatile d-lui. Dar oricum cineva de talia lui. Cineva care cunoaste si poate vb cu oricine dornic sa cunoasca si investeasca in piata de capital. Ionescu a fost o mare greseala pentru BVB. O incercare total nereusita.

12
+2 Vote -1 Vote +1Acru
19 Noiembrie 2011 @ 12:12

@Miruna Marinescu (11), dacă opţiunea dvs. e Andrei Siminel, cred că am putea transforma BVB într-un offshore înmatriculat in Cipru. Îi vom spune tot BVB (Bursa de Valori Broadhurst), nu vom mai plăti impozite statului român şi vom ataca în justiţie absolut orice hotărâre a acţionarilor companiilor listate.
La vremuri noi…tot noi, nu? ;)

13
+3 Vote -1 Vote +1A.R.
20 Noiembrie 2011 @ 18:02

valentin e victima jocurilor de culise. acum stim si cine i-a copt-o. chiar daca e antipatic ca persoana, a facut treaba mai buna decit altii.

14
-2 Vote -1 Vote +1Miruna Marinescu
20 Noiembrie 2011 @ 18:41

Hai sa fim seriosi. A fost si este de domeniul trecutului. Un neprofesionist total. un barfitor si un mincinos de mare clasa.
Bine ca a fost dat afara, Slava Domnului!

15
+1 Vote -1 Vote +1A.R.
20 Noiembrie 2011 @ 19:30

unde te-a birfit pe tine?

16
+8 Vote -1 Vote +1A.R.
21 Noiembrie 2011 @ 23:39

asa ma gindeam si eu, ca vorbesti doar pentru ca te plateste siminel

17
-10 Vote -1 Vote +1Valentina Ionesscus
22 Noiembrie 2011 @ 16:51

Tie chiar nu iti este rusine sa scrii pe site? Sa te lauzi singur? Nu ai facut nimic pentru Bursa. Mai lasa-ne. Am uitat deja ca existi.

18
-2 Vote -1 Vote +1Vasile Ciurell
23 Noiembrie 2011 @ 22:53

Acest individ se lauda cu un profit la care el nu are nici o contributie. Acest profit vine din dobanzi bancare, Depozitarul Cenral si alte operatiuni. Ne crezi tampiti, sau chiar est prost? Ai adus tu emitenti? Ai adus alte surse de venit ? Nu! Si atunci cu ce te lauzi, Valentin Ionescu? Cu banii care i-a depus Bebe in banci si TU i-ai scos si ati pierdut dobanda plus comisioanele bancare?

19
+4 Vote -1 Vote +1Acru
24 Noiembrie 2011 @ 9:24

Banii retrasi din banci mai produc dobânzi? Comisioanele plătite instituţiilor bancare pentru operaţiuni cu numerar se raportează ca profit? Nu ştiu, întreb şi eu, logic aşa…

20
+4 Vote -1 Vote +1david
14 Februarie 2013 @ 9:59

Acum am gasit, din greseala articolul dvs. Mare dreptate ati avut. La mai bine du un an…chiar ca il regreta actionarii! BVB merge foarte prost, noua conducere nereusind mai nimic! Eu urmaresc atent piata, ca investitor si fost actionar al bvb. E incredibil ce se intampla acum! Cat despre persoanele care scriau aici, sunt, probail, fosti angajati concediati de el.

21
+2 Vote -1 Vote +1Acru
14 Februarie 2013 @ 23:06

@david, dacă articolul s-a adeverit, înseamnă că nu-i tocmai o greşeală că l-aţi găsit, ci, mai degrabă,o întâmplarea norocoasă. Vă mai aşteptăm.

Cu sinceră lipsă de modestie: e deja un obicei ca iniţial să fim “înjuraţi”, iar ulterior să ni se dea dreptate. Timpul parcă ţine cu ACRU.ro :D

Doar trei exemple recente:

1) Ţeapa IT a lui Dan Diaconescu;
2) Folosirea inflaţiei pentru creşterea salariilor bugetare şi a pensiilor;
3) Introducerea de noi taxe în 2013 şi majorarea impozitelor existente .

Om fi adevăraţii urmaşi ai Mamei Omida sau e doar logică?

22
+1 Vote -1 Vote +1Marius
27 Aprilie 2015 @ 8:27

Noi nu vrem, ca natie , ca semenii de langa noi da nu performeze, dar in schimb strainii de mana a-II-a, sau chiar a -III-a sunt apreciati.
Managerul Polonez al BVB, de acum, nu e cu nimic mai presus decat Managerul roman, subiect al acestui forum. Mai mult, bvb , in continuare nu a atins nivelul de profitabilitate si capitalizare , de atunci.

Tu ce părere ai?