«

»

Viitorul sună stupid

14 August 2013

idei bune bursaCu cât o femeie e mai deşteaptă, cu atât dorinţa ei de a face copii scade. Altfel spus, coeficientul de inteligenţă e INVERS proporţional cu instinctul matern. Nu e doar o observaţie empirică, ci şi concluzia studiilor ştiinţifice. Această realitate ne dă o primă explicaţie a faptului că, la nivel de medie istorică, oamenii sunt din ce în ce mai tolomaci. Adică IQ-ul mondial evoluează involuează aşa şi pentru că femeile cele mai isteţe aleg să nu procreeze, iar celelalte compensează cu vârf şi îndesat. Deloc întâmplător, mama proştilor e mereu gravidă.

Pe de altă parte, indivizii cu un coeficient de inteligenţă superior sunt mai puţin religioşi şi tind să respingă dogmele, atestă cercetările. Astfel că porunca Bisericii “creşteţi şi vă înmulţiţi” ar putea să nu mai fie o presiune suficientă asupra opţiunii personale de a nu face copii. Asta la nivel global, căci în România anului 2013, 96% dintre locuitori se declară credincioşi, iar motivele scăderii natalităţii sunt cu totul altele.

Corelând cele două realităţi probate ştiinţific, viitorul speciei sună tâmp.

1
Vote -1 Vote +1gavozdita
15 August 2013 @ 12:44

Nu-ti trebuie scoala sa te futi cum nu-ti trebuie nici un IQ prea mare…

2
+5 Vote -1 Vote +1Cristina
19 August 2013 @ 12:37

@gavozdita corect..nu-ti trebuie.. Dar iti trebuie macar un iq format din 2 cifre s-o faci cu cap si sa realizezi ca portia ta de hrana e invers proportionala cu numarul de plozi pe care-i faci.. :)

3
+1 Vote -1 Vote +1Nautilus
26 Noiembrie 2013 @ 17:23

Păi IQul mediu al populaţiei nu prea scade, ci creşte.

http://en.wikipedia.org/wiki/Flynn_effect

4
+1 Vote -1 Vote +1Acru
26 Noiembrie 2013 @ 18:33

@Nautilus(3), nu-i deloc aşa de simplu.

Mai întâi, efectul Flynn nu cuantifică inteligenţa, ci stabileşte un raport între vârsta mentală şi cea fizică, cu o abatere standard de 15 puncte.

Apoi, în ţările dezvoltate, efectul Flynn nu mai există deja. Altfel spus, fenomenul a intrat în regresie. (sursa)

Nu în ultimul rând, trebuie făcută distincţia dintre inteligenţa dobândită (care, în medie, continuă să crească pe baza avansului din zonele cu scoruri încă mici) şi inteligenţa moştenită (care scade). Detalii, aici.

Pe scurt: genetic ne prostim, dar mediile măsurătorilor arată bine pentru că au încă de unde să crească (ţările lumii a treia, populaţii sărace).

Tu ce părere ai?