«

»

Ce şanse are Băsescu la referendum

7 Iulie 2012

- Plagiatul e un motiv de demisie?

- Pla-ce? Zi dom’le de plăcinte dacă vrei să avem ce vorbi.

Jos Băsescu

Ne-am întors în anii ’90, iar România s-a polarizat. De o parte, avem susţinătorii Uniunii Social – Liberale, al căror unic liant ideologic e ura compulsivă faţă de Traian Băsescu. Mulţi dintre ei l-au votat în 2009, după un prim mandat dezastruos. I-au apreciat hăhăielile, dansurile ţigăneşti, poantele deocheate, replicile grobiene, făgăduielile deşănţate. L-au simpatizat pentru că era de-al lor, îi plăceau blondele grase voluptuoase, mai bea un păhărel, mai spunea o tâmpenie, mai vărsa câte o lacrimă. Era popular şi populist.

După ce l-a învins pe Mircea Geoană la o diferenţă de 70.321 de voturi, Preşedintele s-a metamorfozat. A devenit mai sobru, mai responsabil, mai dur, mai puţin comunicativ. N-a mai zis de licurici, de găozari, de păsărici. A început să spună adevăruri dureroase şi să gireze acţiuni nepopulare. Acum, Băsescu plăteşte preţul pentru acest tip de comportament. Nu mai e “iepuraşul Băse”, ci “chioru’ dictatoru’”.

Pentru că România reală, retrogradă şi majoritară e asta:

USL jos basescu

Pro-USL

Nu tolerăm frauda intelectuală şi autoritarismul

De cealaltă parte a baricadei, micuţa Românie spălată glumeşte subtil pe tema fraudelor intelectuale marca Victor Ponta şi e îngrijorată de constituţionalitate. Citeşte presa internaţională şi se îngrozeşte privind la efectele economice ale freneziei USL-iste. Face teoria loviturilor de stat şi planuri de emigrare. Conjunctural şi cu jumătate de normă, îl apără pe Traian Băsescu. Nu pentru că l-ar simpatiza, ci fiindcă România progresistă înţelege că în acest moment istoric preşedintele suspendat se opune restauraţiei socialiste.

Minoritatea anti-USL nu e neapărat pro-PDL. Înţelege însă termeni precum: austeritate bugetară, dezinflaţie, planificare financiară, productivitate, deficit, ajustare, economie de piaţă, competitivitate, integrare. Şi fiindcă pricep semnificaţia acestor termeni, puţinii “băsişti” contextuali nu pot vota demiterea unui preşedinte căruia majoritatea îi impută, în esenţă, doar că a susţinut diminuarea veniturilor încasate de asistaţii social şi bugetari.

România modernă, capitalistă şi minoritară e asta:

jos USL jos PSD

Anti-USL

Pentru că democraţia nu e meritocraţie, votul celor din imagini are pondere egală. Ei au aceeaşi influenţă în a hotărî viitorul ţării.

Cele două Românii se vor întâlni la referendumul care hotărăşte dacă Traian Băsescu va fi demis. 45% din populaţia României trăieşte în mediul rural. Şase milioane de conaţionali sunt pensionari, iar bugetarii reprezintă puţin sub un milion. Ponderea populaţiei cu grad redus de instruire este de 58,6%. Care credeţi că sunt şansele lui Traian Băsescu de a rămâne preşedinte?

Vă dăm un indiciu. Majoritatea românilor cred că plagiatul e un pansament pentru plăgi sau un sortiment de plăcintă. Dacă aveţi îndoieli, citiţi acest reportaj. E despre … cine suntem cu adevărat.

Sursa foto2: Piticu.ro

1
Vote -1 Vote +1coolnewz/Ratatouille
7 Iulie 2012 @ 22:04

nu are sens sa ne auto-mingiiem ca suntem minoritari!

2
+2 Vote -1 Vote +1Acru
7 Iulie 2012 @ 22:35

Poate. Dar e important să înţelegem de ce Băsescu a câştigat în 2007 şi va pierde în 2012.

3
Vote -1 Vote +1Cornel
10 Iulie 2012 @ 22:02

E plină hipstereala mentalistă de goebbelşi in devenire .
Dacă tricoul alb e dovadă de inteligenţă , problema “TB or not to be ” e rezolvată .

4
Vote -1 Vote +1R4dhu
16 Iulie 2012 @ 20:51

Stai calm că sigur nu va pierde Băsescu… Din ce am înţeles, trebuie ca aproximativ 9 000 000 de alegători să voteze “DA”… ceea ce e cam greu de realizat, mai ales că e vacanţă, e cald, nu prea are chef lumea să meargă la vot.

Tu chiar crezi că se strâng 9 M de voturi contra lui Băsescu? Mă îndoiesc…

Desigur, dacă va fi referendum de 2 zile, ar fi posibil…

5
+2 Vote -1 Vote +1Acru
16 Iulie 2012 @ 22:44

@R4dhu, nu e nevoie de 9 milioane de voturi pentru demitere, ci de 50%+1sufragiu din opţiunile valid exprimate.

9 mil. e cvorumul necesar pentru ca Referendumul să fie considerat valid. Însă această cifră e valabilă acum, pe listele electorale în vigoare. E posibil ca numărul de cetăţeni cu drept de vot să scadă dramatic până pe 29 iulie. Se lucrează deja la asta, directorii INS sunt ca mingea de ping-pong: azi demişi, a doua zi repuşi în funcţie.

Apoi, dacă nu se strânge cvorumul până la ora 20, se prelungeşte votarea. Până la 23, până la miezul nopţii, până a doua sau a noua zi. Se va vota şi se va număra până iese “cum trebuie”.

6
Vote -1 Vote +1Nicu Slătineanu
27 Iulie 2012 @ 12:46

Eu voi vota DA, pentru schimbare, pentru că prea mult ne-a minţit cu neruşinare Traian Băsescu cu şleahta lui de pungaşi.

7
+2 Vote -1 Vote +1Acru
27 Iulie 2012 @ 13:25

Domnule Slătineanu, ne puteţi spune în ce constă concret schimbarea pentru care veţi vota? Pleacă Traian Băsescu şi vine … (completaţi), care sigur este mai potrivit pentru că …. (ne spuneţi dvs.).

De asemenea, ar fi interesant să ne precizaţi cu ce anume v-a minţit pe dvs. personal Traian Băsescu. Haideţi să încercăm un dialog bazat pe argumente, nu pe sloganuri.

Tu ce părere ai?